Elhunyt Kirk Douglas – Így búcsúzik tőle Catherine Zeta-Jones

Dózsa Gabriella 2020.02.06. Huppsz

Elhunyt Kirk Douglas – Így búcsúzik tőle Catherine Zeta-Jones

103 évesen örökre lehunyta a szemét Hollywood aranykorának utolsó nagy mozisztárja. A gyászhírt tegnap este jelentette be fia, Michael Douglas.

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Kirk Douglas, eredeti nevén Issur Danielovitch 1916. december 9-én született New Yorkban, egy hétgyerekes családban ő volt az egyetlen fiú. Karrierje a negyvenes években kezdődött, több mint kilencven filmben játszott, háromszor jelölték Oscar-díjra. Az igazán nagy áttörése A bajnok (1949) című sportdráma volt, ezért kapta az első jelölését, majd az 1952-es A szörnyeteg és a szépség-ért a másodikat. Harmadik jelölését A nap szerelmese című filmért kapta, amelyben Vincent Van Goghot alakította. 1996-ban életmű Oscar-díjat kapott, amelyet Steven Spielberg adott át neki.

Halálhírét tegnap a People magazinnak jelentette be fia, Michael Douglas.

„A világ számára legenda volt, a mozi aranykorának színésze, aki jól élt az arany éveiben, egy emberbarát, az igazságosság elkötelezettje (...). De számomra és testvéreim, Joel és Peter számára egyszerűen Apa volt.” – írta a közleménybe a színész.

Michael felesége, a szintén világhírű Catherine Zeta-Jones imádta az apósát, megható sorokkal búcsúzott tőle Instagram-oldalán.

„Kedves Kirköm, szeretni foglak életem végéig. Máris hiányzol. Nyugodj békében.” – írta közös fotójukhoz.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) által megosztott bejegyzés,

 

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT