Galambos Erzsi: Egyre közelebb kerülök istenhez!

Soltész Mónika 2019.01.11. Huppsz

Galambos Erzsi: Egyre közelebb kerülök istenhez!

Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Galambos Erzsi hetven éve van a pályán! A 87 éves Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznőről ma már kevesen tudják, hogy lehetett volna világhírű táncos is, ha nem szeret annyira énekelni. Máig húszéveseket megszégyenítő energiával dolgozik, és azt is elárulta, ennek mi a titka.
 

hbs(400x300)

„Egyfelől a játék, másfelől – amit sűrűn hangoztatok, és nagyon komolyan gondolom – a közönség szeretete az, ami ezen a pályán tartott. Az egy dolog, hogy az ember tapsot kap, ha valamit jól eljátszott, de az, amit a színházon kívül kap szintén leírhatatlan. Még ha számomra ismeretlenek is, sokan olyan önzetlen szeretettel vannak az irányomba, ami nagyon jólesik. Mindemellett a családom, a lányom és az unokám büszkesége adja nekem a legtöbb erőt és energiát. Sok értelemben azt hiszem, isten engem jókedvében teremtett. Egyre közelebb is kerülök hozzá, hiszen mára egy csillagot is elneveztek rólam” – mondta a művésznő a Star magazinnak, aki 87 évesen is kicsattanó formában áll a színpadon.

„Alapvetően odafigyelek magamra, és törekszem az egészséges életmódra is. Abban biztos vagyok, hogy a család mellett a tevékeny életmód és a színpad tartja az embert életben és fiatalon. Ugyan a szívem rakoncátlankodott egy időben, arra is találtak megoldást az orvosaim. Csak egy olyan lakásba kellett költöznöm, ahol van lift. Az előző lakhelyemen ugyanis lefele és fölfele is hosszasan kellett sétálni. Azt azért már nem bírom. Amit viszont szintén kiemelnék, az a színházba járás. Értem ezt úgy, hogy akkor is, amikor nem játszom. Nemrég láttam például a József Attila Színházban a Pápanő című előadást, ami kiváló volt. Mint a társulat örökös tagja, büszkén nézem a nemzetközi színvonalú alkotásokat, miközben büszkeséggel tölt el, hogy ehhez a csodához én is hozzájárulok nap, mint nap” – tette hozzá Galambos Erzsi.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)