Geszler Dorottya alaposan megizzasztotta Somogyi Zoliékat

2017.05.31. Huppsz

Geszler Dorottya alaposan megizzasztotta Somogyi Zoliékat

Rendhagyó Pilates-órán vettek részt a Stíluskalauz műsorvezetői; Iszak Eszti és Somogyi Zoli Geszler Dorottyánál járt, aki a mozgásforma alapjaira igyekezett megtanítani őket. A két műsorvezető ideális alany volt a tévhitek eloszlatására: mindketten dolgoznak, aktívan sportolnak, de a nyújtásra, lazításra kevés figyelmet fordítanak. Ja, és egyikük sem próbálta még a Pilatest.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Eszti az igazság kedvéért azért megjegyezte: „jógázni rendszeresen szoktam és nagyon megszerettem, ezért gondoltam rá, hogy kipróbálom ezt a mozgásformát is.” Zoli sem lustálkodik, ha nincs a képernyőn: „Én súlyzós edzéseket és aerob edzéseket is rendszeresen végzek, így igen meglepett, hogy ez a kívülről nyugodtnak és lassúnak tűnő mozgásforma ennyire leizzasztott. Jóleső fáradtságot éreztem utána, és azt, mintha relaxáltabb lennék.”

 A nagyjából egy órás foglalkozás végig jó hangulatban telt, a résztvevők pedig lelkiismeretesen próbálták Dorottya után csinálni a gyakorlatokat.

„Nagyon könnyű volt vele dolgozni, odafigyelt ránk és figyelembe vette a személyes tempónkat is. Egy alkalom után nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de mindenképpen érezhető volt, hogy az egész testemet megmozgatta.” - foglalta össze Eszti az óra tapasztalatait; Zoli pedig bízik abban, hogy a merev és megterhelő konditermi edzések mellett egyszer valóban rászánja magát, hogy ezt az alaposabban átmozgató edzésformát is többször beiktassa. 

 Az edzés végén mindkét újonc véleménye az volt, hogy a Pilates kiváló azoknak, akik nem szeretik a kapkodós, ugrálós, bömbölő zenés sportokat, közben mégis valódi erősítésre és egy kis közösségi élményre vágynak, illetve mindenkinek, aki szeretne belekóstolni valami újba, valamint kedveli a dinamikus és lelkileg is relaxáló testmozgást.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT