Geszti Péter édesanyja, Márta néni: Kísérettel megyek ki az utcára, és csak taxival tudok közlekedni

Soltész Mónika 2018.08.11. Huppsz

Geszti Péter édesanyja, Márta néni: Kísérettel megyek ki az utcára, és csak taxival tudok közlekedni

Geszti Péter édesanyja, a lassan 85 esztendős Márta néni tizenhárom éven át osztotta meg a véleményét a legnépszerűbb rádiók hallgatóival, a csatornák megszűnésével viszont ő is elcsendesedett. Az évek múltán sok minden megváltozott körülötte: segítségre szorul, mégis derűsen látja az életet.
 

hbs(400x300)

Az idei nyár időjárása rendkívül kiszámíthatatlan, ráadásul az utóbbi hetekben szinte már elviselhetetlen a forróság is. Márta néni elárulta, ő hogyan viseli…

„Meg kell, mondjam, nagyon jól, mert ugyan nincs légkondicionálóm, de anyukám praktikái jó megoldást nyújtanak. Ő szintén ebben a lakásban lakott. Éjszakára minden ablakot és ajtót nyitva hagyott, reggel pedig lehúzta a redőnyöket, és mindent becsukott. Így tudom én is huszonhárom-négy fokon tartani a lakást” – árulta el az idős asszony a Sorry magazinnak, aki sajnos már hosszú ideje egészségügyi nehézségekkel küzd.

„Az idők folyamán teljesen mozgáskorlátozott lettem. Itt a lakásban is csak téblábolok egy úgynevezett rollátorral” – mondta Geszti Péter édesanyja, aki ritkán mozdul ki otthonából.

„Kísérettel megyek ki az utcára, és csak taxival tudok közlekedni. Tavaly ilyenkor még volt autóm. Azzal jártam. Ma is tudnék vezetni, csak nincs értelme tartani. Álló helyzetében is sokat fogyaszt” – mondta Márta néni, aki bizony a mindennapi teendőiben is segítségre szorul.

„Huszonnégy éve van segítőm, Irén. Nem győzőm dicsérni. És van négy felnőtt unokám is, abból három lány. Ők időről időre felkeresnek. Irén kétnaponta feljön hozzám, és mindent megold helyettem. Sőt nagyon jó barátnők is lettünk: sokat beszélgetünk, olyankor megy az emberszólás, politizálás” – mondta a lapnak az asszony.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)