Hofi özvegye, Ildikó: Minden nap, minden órájában megemlékezem róla

Pataki József 2020.07.02. Huppsz

Hofi özvegye, Ildikó: Minden nap, minden órájában megemlékezem róla

Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Hofi Géza ma ünnepelné a 84. születésnapját…

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Pontosan 84 évvel ezelőtt, ezen a napon látott napvilágot Magyarország legnagyobb nevettetője, akinek generációk nőttek fel a humorán, és még így 2020-ban is időtállóak bizonyos poénjai. Nem is csoda ezért, hogy minden évben megemlékeznek róla a születésnapján, és szellemi örökségét a mai napig fenntartják. A kabarékirály feleségét, Ildikót hívtuk ezért fel, hogy megkérdezzük tőle, hogyan emlékszik meg férjéről ezen a napon. És bár a vonal túlsó oldaláról, kedvesen megköszönte a szándékot, csak röviden nyilatkozott.

„Persze, hogy gondolok rá. Minden nap, minden órájában megemlékezem róla…” – zárta rövidre, majd bontotta a vonalat.

Ildikó egyébként az utóbbi években csak nagyon ritkán szólal meg egykori férjével kapcsolatban, többször is elutasította már a médiamunkások érdeklődését, ami érthető is, hiszen még mindig fájó pont neki a humorista elvesztése. Pár évvel ezelőtt így emlékezett vissza a kapcsolatukra.

„Soha nem tudott úgy elmenni mellettem, hogy ne simogatta volna meg a hátamat. Ha ült, és nézett maga elé, tudtam, hogy akkor dolgozik. Ilyenkor mindig elfoglaltam magam és lábujjhegyen mászkáltam. De előfordult, hogy ült a fotelban, és szomorúságot láttam az arcán, aggódva kérdeztem: Mi van életem? Mire ő: „Hol voltál eddig? Miért nem voltál benne az életemben? Amikor az ember ennyire visszakapja az érzéseket, felülmúlhatatlan. Mellette igazán megtudhattam azt, milyen nőnek és szeretve lenni. Egyszer megköszönte az apámnak, hogy én megadattam neki. Engem nem zavar, hogy egyedül vagyok, mert a lelkemből Géza kiűzhetetlen. Nincsenek gondjaim, és kizárólag azzal foglalkozom, hogy az ő emlékét megőrizzem. Egy ideig mindenben a Géza közelségét kerestem. Éveken át foglalkozhattam azzal, hogy ő megmaradhasson a jövőnek, nekem. Ezáltal annyi kellemes élmény ért, ami aztán tényleg átsegített a nehéz időszakon” – mondta 3 évvel ezelőtt a sorry! magazinnak.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT