Így védekeznek az RTL Reggelijénél!

Pataki József 2020.03.24. Huppsz

Így védekeznek az RTL Reggelijénél!

Ahogy az RTL Magyarország számára, így a Reggeli műsor gyártójának is kiemelten fontos a műsorban szereplők és a stáb egészsége. Az aktuális egészségügyi helyzet és események tükrében a produkció gyártója számos rendkívüli intézkedést hozott meg a készítők és mindannyiuk védelmében, amelyek változást jelentenek az eddigi munkamenetben.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Pár hete gyökeresen megváltozott az egész ország a járványnak köszönhetően. Nem csak az otthoni körülményekre nyomta rá a bélyegét, hanem bizony a forgatásokra is. Rengeteg hollywoodi film például csak később kerül bemutatásra, vannak olyanok, amiknek elhalasztották a forgatását. És nem csak a filmek terén, hanem a televíziós produkcióknál is kemény szabályok léptek érvényben. Az RTL Klub Reggeli sajátossága, hogy nagyobb létszámú stáb dolgozik a stúdióban a korai órákban, ráadásul váltják a meghívott vendégek. Éppen ezért kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen szabályok léptek érvénybe náluk az elmúlt időszakban.

Az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága a Reggeli gyártójától kapott információk alapján a számos kiemelten fontos intézkedés közül a leglényegesebbeket küldte el lapunknak.

– A CRK (Campona Rendezvény Központ) területére csak érvényes belépővel és munkáltatói vagy megbízási jogviszonnyal rendelkező dolgozó vagy a műsor napi adásmenetében szereplő vendég léphet be.

– Minden, a CRK-ba belépő dolgozó vagy vendég részére kötelező az azonnali kézmosás és fertőtlenítés.

– A munkatársak bármilyen tünettel, ami bármilyen betegségre (nem csak koronavírus fertőzésre!) utalhat, otthon maradnak és ezt azonnal jelzik a producernek és a főszerkesztőnek.

– A műsorvezetők a CRK közösségi tereit nem használják, a bejárat-sminkelőtér-stúdió útvonalon közlekednek, és adáson kívül kötelesek maszkot és gumikesztyűt viselni, amit belépéskor vesznek fel és csak a stúdiótérben vehetnek le, továbbá az adásra a női műsorvezetők sminkben érkeznek, előtte csak korrekciót kapnak, elkülönítve.

– A műsorvezetők a stúdiótérben min. egy méter távolságra ülnek egymástól, köztük semmilyen fizikai kontaktus nem megengedett.

– A műsorvezetők minden tartalmi blokk előtt és után kötelesek kézfertőtlenítőt használni, és erre – amennyiben ez indokolt – a vendégek figyelmét is felhívni

– A műsorvezetők nem fognak kezet, nem ölelik meg a vendégeket; köztük és a vendégek között semmilyen fizikai kontaktus nem megengedett, tartják a minimum egy méteres távolságot.

– A műsor szerkesztői távmunkában dolgoznak, és adásonként egy szerkesztő az élő adás lebonyolításában is részt vesz, aki, hasonlóan másokhoz, maszkban és gumikesztyűben dolgozik. Egymással sem adás alatt, sem adásidőn kívül – még szabadidejükben sem – találkoznak (a főszerkesztő kivételével, aki minden adáson részt vesz)

– A műszaki személyzet maszkban és gumikesztyűben dolgozik, és 30 percenként kötelező a vezérlőhelyiséget átszellőztetni

– A kellékes köteles - amennyiben ez lehetséges – a stúdiótérbe kerülő kelléket fertőtleníteni

– A gyártási részleg munkatársainak feladata a stáb többi tagja számára a védőfelszerelés biztosítása – különös tekintettel a gumikesztyűkre és védőmaszkokra

A Reggeli gyártója természetesen folyamatosan figyeli az egészségügyi helyzetből adódó változásokat, szabályozást, hogy ezek mentén végezzék munkájukat és hozzák meg a további döntéseket.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT