Ingyen oktat kisiskolásokat Puskás Peti

Pataki József 2019.09.12. Huppsz

Ingyen oktat kisiskolásokat Puskás Peti

Puskás Peti már többször is bebizonyította, hogy mennyire szívén viseli a környezet- és állatvédelmet. Ismert személyiségként kötelességének érzi a társadalmi szerepvállalást, hiszen így még több emberhez tudja eljuttatni az üzenetét.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Megtudtuk, hogy már három éve, több zenésztársával, hétfőnként tanítás után tart kórusfoglalkozásokat kisiskolásoknak Füri ZeneTér néven a budapesti Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban.

„Szerettem volna megvalósítani egy olyan fajta énekoktatást, ahol a gyerekek önmagukat fejezhetik ki, és modern számokat adhatnak elő. Gondolok itt például a Margaret Island műveire, vagy például a Vígszínház; Pál utcai fiúk betétdalaira – kezdte Peti az AcNews-nak. – Eőry Krisztával és Wágner Emillel találtuk ki a projektet, de több zenésztársam szokott társulni hétről hétre. Volt már vendég Lábas Viki, Vecsei H. Miklós, a Stolen Beat, stb. Persze ilyenkor nem csak az ének a legfontosabb. Szeretnék értékeket átadni a fiatalabb generációnak, szeretném, ha felvállalnák önmagukat. Múlt év végén például az utolsó alkalmon elmentünk fát ültetni. Az órák ingyenesen látogathatók, az én „fizetségem”, és egyben a legnagyobb boldogságom az, amikor látom a gyerekeken a fejlődést. Volt például az egyik csoportban egy kissrác, aki mindig leghátul énekelt és nagyon halkan. Most már annyira felszabadult, hogy legelöl, a zongora mellett szokott torkaszakadtából dalolni.”

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)