Jáger Gyula édesapjával való kapcsolatáról vallott – „Ő már megvívta az élete harcait, az enyémeket nekem kell”

Soltész Mónika 2019.11.18. Huppsz

Jáger Gyula édesapjával való kapcsolatáról vallott – „Ő már megvívta az élete harcait, az enyémeket nekem kell”

Jáger Gyula, a Charme együttes énekese ritkán beszél magánéletéről, pláne, ha szűk családi köréről van szó. Az AcNews-al azonban kivételt tett, és elárulta, pedagógus édesapjával igen szoros kötelék fűzi össze. Mint mondja, igazi férfi kapcsolat az övék, és ha kell, mindig ott vannak egymásnak. Példaértékű számára, hogy a sok nehézség ellenére sem hallotta sosem panaszkodni a ma is aktívan sportoló apukáját.
 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

„Szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk. Igazi férfi kapcsolat a miénk. Nem dicsérgetjük egymást állandóan, de tudjuk, hogy mindig ott vagyunk egymásnak, ha kell. Az egész családunkra jellemző a számíthatunk egymásra összefogás” – kezdte lapunknak az énekes, aki rendkívül büszke édesapjára.

„Apukám egész életét, nem hivalkodó módon, de úgy élte, hogy mindenki tiszteli egyenessége, becsületessége miatt. Nehéz, szegény sorból származott, matematikai képességei már-már zseni szintjére emelték ezen a területen, mégis szerény tudott maradni. Anyagi okokból az egyetemet főiskolára kellett cserélnie, pedig olyan pályatársai voltak, mint Lovász László nemzetközileg elismert matematikus, mégsem hallottam őt sosem panaszkodni. Még akkor sem, amikor később felnőtt fejjel eltávolították az iskolaigazgatói pozícióból. A legfontosabb az volt számára, hogy amire felesküdött, a legjobb tudása szerint irányítsa az iskolát, ahhoz hű maradjon. Minden egyes munkatársának szerzett állást. Bár belül biztosan őrlődött, sosem láttam gyengének. Valószínűleg ennek a hozzáállásnak, becsületességnek köszönhetően vált fogalommá Tatabányán pedagógus körökben a neve. Ezek a dolgok a szakmájára voltak jellemzők, a legfontosabb viszont édesanyámmal karöltve az volt, hogy egy rendkívül szerető hátteret biztosítsanak testvéremnek és nekem, taníttatni tudjanak bármilyen nehézségek árán is. Sosem éreztünk semmiben hiányt és mind a mai napig nagyon büszkék vagyunk szüleinkre” – fűzte hozzá az énekes, aki számára apukája élete minta számára.

„Az a fajta hozzáállás példaértékű számomra, ahogy apukám a nehézségek ellenére is mindig a megoldást kereste és nem panaszkodott, sopánkodott. Emellett próbálta évezni az életet. Pecázott, jó pár éve biciklizik, pingpongozik, unokázik, találkozik a barátaival. Igyekszem ezt a fajta hozzáállást alkalmazni az életemre. Teljesen más utat járok be, mint édesapám, de az élet más-más területén is nagyon fontosak azok az értékek, amiket szüleimtől kaptam: egyenesnek, gerincesnek lenni, hogy mindig tükörbe tudjunk nézni. Nem számít, hogy ki mit mond, gondol rólunk, ha tudjuk, hogy mi a lelkiismeretünknek megfelelően cselekedtünk, akkor bármi történhet, egy egész világ sem tud legyőzni” – mesélte édesapjáról őszintén a Charme együttes énekese, majd hozzátette, apukája 72 évesen is aktívan sportol, 5500 km-t kerékpározott ebben az évben.

„Rendszeresen mozog. Ha rossz idő van, sétál, vagy a barátaival sportol. Nagyon örülök is neki, hogy ennyire aktív. Régebben, amikor több időm volt, rendszeresen mentünk Tatán tókört, jókat beszélgettünk” – mondta Gyula, aki heti szinten találkozik apukájával, ilyenkor, ha idejük engedi, sokat sétálnak, beszélgetnek, de telefonon, napi szinten tartják a kapcsolatot.

„Mint említettem, igazi férfi kapcsolat a miénk. Mindenben számíthatok rá, ennek ellenére igyekszem csak a felületes, apróbb problémákkal tarkítani az életét. Ő már megvívta az élete harcait, az enyémeket nekem kell. Az viszont nagyon fontos, hogy tudom, bármikor, ha elesnék, ő ott van nekem, mint amikor kisgyermekként járni tanultam” – árulta el az énekes, akit ritkán dicsér meg apukája, ám pontosan tudja, hogy büszke fiára.

„Ő a pedagógus pályát választotta hivatásának, az én életemben több dolog van egymás mellett. Azt gondolom, hogy büszke arra, amit testvéremmel elértünk. Szüleim nevelése beérett, igyekszünk minden körülmények között embernek lenni és azokat az értékeket tovább adni, amiket tőlük kaptunk.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT