Kerényi Miklós Gábor: Megtiltották, hogy bemenjek a színházba

2017.11.14. Huppsz

Kerényi Miklós Gábor: Megtiltották, hogy bemenjek a színházba

Kerényi Miklós Gábor úgy érzi magát, mint akit meggyilkoltak. A megtört színházi szakember hosszasan beszélt a személyét érintő botrányról az ATV-ben.

 

cba bejegyzeseknél(200x300)

„Egy meggyilkolt embernek érzem magam, akire mindenfélét rászórtak, aki lemondott a művészeti vezetői posztjáról, nyugdíjba vonult, majd egy fiatalember megvádolta őt egy 1994-es történettel, amelynek ugyan volt alapja, de nem teljesen úgy, ahogy ő állította. Egy alkalommal késett, pontatlan volt. Akkor azt mondtam neki, ha még egyszer elkésik, elfenekelem. Még egyszer késett. Szóltam neki, hogy akkor most mi fog történni, mire azt mondta: jó. Odajött a szobába, én pedig elfenekeltem. Ez egy játék volt. Ezt elismertem, bocsánatot kértem. A következő pillanatban mégis kidobtak a színházból, megtiltották, hogy bemenjek. Ezért a színházért éltem. Őrület! Közben pedig jönnek az újabb és újabb vádak. Szépen lassan megsütnek, és elfogyasztanak. Ennyi volt az életem.” – mondta Kerényi Miklós Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Mindennek, amit a színházban csinálunk, lehetne szexuális töltete, hiszen testtel, lélekkel dolgozunk. De nincs. Egy ember sem fog szemtől szemben ideállni, aki azt mondaná, hogy a nemi szervét fogdostam. Ez a dolog soha nem fordult elő nálam. Amire én azt gondolhattam, hogy közvetlen, az közvetlenkedő lehetett, belátom. De a piros pacsi sem az ütésről szól. Az egy szellemi, idegi játék, hogy bele tudsz-e mászni a másik agyába. Aki ezt tudja, annak másmilyen a koncentrációja.”

A volt művészeti vezető bevallotta, olykor valóban erélyes stílusban beszélt a munkatársakkal.

„Őszintén kiabálok, amikor balhézok, de soha anyázni nem anyáztam, ezt százezer ember tanúsíthatja. Minden mást persze igen, de rendezőként nem ígérhetem meg, hogy nem fogok üvölteni. Én sokszínű apa voltam. Zsarnok is voltam, de kedves is tudtam lenni. A személyes életben azonban nem vagyok annyira durva.”

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)