Komoly bajban vannak a színészek – Így segíti művészeit a Játékszín

2020.05.22. Huppsz

Komoly bajban vannak a színészek – Így segíti művészeit a Játékszín

Az elmúlt években igazi sikerszínházat kovácsolt a Játékszínből Bank Tamás, igazgató. Darabjaikra alig lehet jegyet szerezni, mindegyik folyamatosan teltházzal megy. De a koronavírus az összes teátrumot, és az összes benne dolgozót nehéz helyzetbe hozta.

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Számos előadó-művészeti szervezetet súlyosan meggyengített, létében veszélyeztet az előadások, turnék és rendezvények lemondása. Amikor március elején a magyar kormány is bejelentette, hogy bizonytalan időre többek közt a színházak is bezárnak a járvány miatt, Bank Tamás tudta, azonnali lépésekre van szükség.

„A mi színházunk egy nagy család, és én, mint vezető köteles vagyok a családomról gondoskodni” – jelentette ki a Játékszín igazgatója. „Már az elején tudtam, hogy csakis a munkahelyek megtartása lehet a cél. Először is létrehoztunk egy tízmillió forintos alapot. A bizonytalan idejű korlátozásokra való tekintettel, a csökkentett munkarenddel arányos bérfizetés mellett, a munkavállalók részére négymillió forintos keretet különítettünk el, melynek terhére az itt dolgozók a nehéz időszakot áthidaló pénzügyi segítséget kérhetnek, további hatmilliós forrásra pedig egzisztenciális zavarba kerülő színművészek és a művészeti szakemberek pályázhatnak. De gondolkoztunk más lehetőségeken is. Segítségünkre sietett egy neves borház, akik amellett, hogy művészeinket finom nedűkkel lepték meg, minden megvásárolt palack után 10 % támogatást adnak a Játékszín alapítványának!”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT