Kutyastrandoltak a sztárok

AC News 2017.05.30. Huppsz

Kutyastrandoltak a sztárok

Kitűnő hangulatban indult a nyár Nagy Alexa, Nyári Dia és Nádai Anikó számára. A csinos hírességek kedvenceikkel együtt egy balatoni kutyastrandra látogattak el, ahol nem csak a gazdik, hanem a négylábúak is nagyon jól szórakoztak. A vízparti móka mellett a felelős hírességek a kutyusok egészségének védelméről sem feledkeztek meg: a szúnyogok terjesztette szívférgességről is szót ejtettek a balatoni szezonnyitó rendezvényen.
 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Nyári Dia, Nagy Alexa és Nádai Anikó négylábú kedvenceikkel érkeztek egy balatoni kutyastrandra, hogy megnyissák a nyári szezont. A kutyusok hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat a vízparti mókába, miközben a gazdik az újonnan megjelent Kutyabarát Balaton Élménykalauz térképre és a kutyákat halálos veszéllyel fenyegető szívférgességre hívták fel a figyelmet.

Nyári Dia Jack Russell terrier fajtájú kiskutyája odavan a vízért, így nagyon élvezte a balatoni kikapcsolódást. „Phoebe már négy éve a családunk tagja és abszolút ő áll a hierarchia csúcsán: mindenki a lesi a kívánságait, körülötte forog a világ. Nagyon életvidám kutyus, szereti az új élményeket, ezért sokat járunk együtt a szabadba, sőt, egyszer még a Balaton-átúszásra is magammal vittem. Nagyon jónak tartom a Kutyabarát Balaton Élménykalauz térképet, mert segít megtalálni azokat a strandokat, éttermeket, szállásokat és programlehetőségeket a Balaton környékén, ahová Phoebe-t is magammal vihetem” – mondta el Dia, aki a vízparton még inkább odafigyel arra, hogy a szúnyogokat távolt tartsa kedvencétől. „Rendszeresen járunk állatorvoshoz, amikor a szívférgesség elleni kezelés és szűrés sem maradhat el. Ezt a betegséget szúnyogok terjesztik és a kutyákra halálos veszélyt jelent, ezért nagyon fontosnak tartom a megelőzést” – tette hozzá a színésznő.

Nagy Alexa kutyusa, a tíz éves máltai selyemszőrű pincsi kicsit félénkebb, így lassabban oldódott, de végül ő is nagyon élvezte a Kutyabarát Balaton Élménykalauzban is fellelhető kutyastrandon a kikapcsolódást.

„Kiskorában a széltől is óvtam Bocit, de most már bárhova el tudom vinni magammal, akár még dolgozni is. A legjobban azonban azt szeretem, amikor összebújva alszunk” – árulta el a csinos színésznő, aki nagyon félti kutyáját a szívférgességtől, ezért igyekezett minél többet megtudni a betegségről az állatorvostól. „Megbetegedés esetén a férgek a kutyus tüdejének nagyobb ereiben akár 7-10 évig is élősködhetnek súlyos egészségügyi problémákat okozva, és 30 centiméteresre is kifejlődhetnek. A kezelés nagyon bonyolult és veszélyes, ezért inkább a szúnyogcsípés megelőzésére kell helyezni a hangsúlyt” – tette hozzá Alexa, aki Nádai Anikó kedvenceivel, Müzlivel és Ninával is nagyot játszott.

„A kutyáim úgy össze vannak nőve, mintha testvérek lennének. A kisfiammal, Patrikkal is nagyokat szoktak játszani és rendkívül türelmesek vele, nagyon szeretik őt. Kiemelten odafigyelek egyébként a kutyák egészségére is: az állatorvos tanácsára főzni is szoktam nekik, hogy a szervezetük megkapjon minden értékes tápanyagot. A szúnyogcsípés ellen kifejezetten még nem védtem őket, de most, hogy még többet megtudtam a szívférgességről, ezentúl erre is fokozottan odafigyelek majd” – árulta el Anikó.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT