Lőrincz Tamás és Viktor: Jó testvérek vagyunk, de vannak néha súrlódások

AC News 2022.03.25. Huppsz

Lőrincz Tamás és Viktor: Jó testvérek vagyunk, de vannak néha súrlódások

Lőrincz Tamás és Viktor voltak a Palikék Világa by Manna Futtában című műsorának vendégei. Az olimpiai bajnok és ezüstérmes birkózó mesélt különleges kapcsolatukról, a legutóbbi olimpiáról, pályájuk nehézségeiről, és a közelgő birkózó Európa-bajnokságról is. A testvérek elmondták, hogy pályájuk elején nehezen szokták meg a sporthoz kapcsolódó szigorú szabályokhoz kapcsolódó életvitelt, de nagyon sokat adott számukra, hogy ezt az egészet együtt élték meg.

Cba - cikk közötti

„Jó testvérek vagyunk, de néha teljesen máshogy látunk sok mindent. Ez sokszor pozitív, de sok esetben vannak emiatt súrlódások. Ő sokszor a fehéret is feketén látja szerintem… Minden egyes nap, nulla-huszonnégyben, mindig mindenhol együtt, abban vannak feszültségek, de sokkal több pozitívumot hozott ez a dolog” – mondta Lőrincz Tamás a Palikék Világa by Manna legutóbbi műsorában.

A fivérek arról is beszéltek, hogy milyen nagy hatással vannak egymásra a mérkőzéseik eredményei. Az olimpián Viktor döntőbe jutásért vívott meccse volt előbb, Tamás ezért elbújva készült saját a döntőjére.

„Amikor neki volt a döntőbe jutás, én akkor már a döntőmre melegítettem. Semmiképp nem akartam nézni, hiszen azért csak ott álltam életem legfontosabb mérkőzése előtt, másodjára, nem akartam, hogy bármilyen érzelmi hullámot kiváltson belőlem. Ha nyer, akkor ne szabaduljak fel, hiszen fókuszban kell maradnom, arról nem is beszélve, ha nem nyerne, akkor lehet, hogy annyira megviselt volna, hogy nem tudnék száz százalékosan koncentrálni. Próbáltam úgy bemelegíteni, hogy nem néztem a meccset, bujkáltam, a wc-ben melegítettem, nem néztek hülyének amúgy, rohangáltam a paravánok mögött, de hát szerencséjére tényleg megcsinálta, és döntős lett. Így volt fél óra, amikor mindketten olimpiai döntősök voltunk, az nekem is óriási, nem is azt mondom, hogy erőt adott, de rólam is lement egy teher, hogy végre, a riói kudarc és az óriási csalódás után megvan neki is a biztos érem, és én is teljesen megnyugodtam” – emlékezett vissza Tamás, aki testvére döntőjét megelőző éjszaka idegesebb volt, mint sajátja előtt.

A testvérek egyetértettek abban, hogy megérte az elmúlt évek kemény munkája.

„Abszolút megérte, ma amilyen ember vagyok, azt nagyban a birkózásnak köszönhetem. Nem mindenkiből lesz nagy bajnok, de azért jó, hogy minél többen birkóznak, mert egy megfelelő életpályát is be lehet járni, és személyiséget is formálni” – magyarázta Viktor, akinek testvére úgy érzi, hogy állandó fogyásai miatt számára nehezebb volt ez az út, de még így is úgy gondolja, minden pillanata megérte. „Mondja ő, hogy megérte, aki soha életében nem fogyott egy kilót sem, míg én 10 éven keresztül minden verseny előtt 8-10 kilót fogytam, de így is megérte… Hogy tudtam haragudni azokra, aki úgy tudtak eredményesek lenni, hogy nem kellett ekkora súlyt fogyniuk! Nyilván ezt én választottam, és nekem alakult a versenyzésem mindig így, de ez egy külön küzdelem volt” – tette hozzá Tamás. A sportolók arról is meséltek Paliknak, hogy gyermekeik követik-e majd őket a pályán. Viktor úgy gondolja, nem biztos, hogy a gyerekének szeretne egy ilyen nehéz életpályát, rábízza a döntést, amivel Tamás is egyet ért. Bár a fia Lőrincz Mártonról, az 1936-os berlini olimpia birkózó olimpiai bajnokáról kapta a nevét, nem szeretne rá erőltetni semmit.

 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Hihetetlen, de már nyugdíjas korba lépett Bíró Ica

Farkas Márió 2022.07.06.
A 80-as és 90-es években nem volt ember, aki ne kapta volna fel a fejét Bíró Icára. Férfiak tömegei gyűjtötték és dugdosták zsebnaptárjait, magazinokból kitépett képeit feleségeik elő...

Járai Máté: újra a helyére került minden a kis életemben

Farkas Márió 2022.07.04.
A Jászai Mari-díjas színész hazatért nyaralásából és ma reggel már az RTL Klub Reggeli című műsorában ébresztette a nézőket a tőle megszokott lendülettel.

Zimány Linda covid parával fesztiválozik

AC News 2022.07.02.
Zimány Linda péntek este tiszteletét tette a Balaton Sound VIP szekciójában. Bár körülzsongták a férfiak, mosolya nem volt az igazi. Az AcNews-nak elárulta, miért feszült be egy kicsit.

Huppsz

Dundika megtalálta a hasonmását

AC News 2022.07.05.
Dundika Instagram posztjában leplezte le ikertestvérét. Természetesen nem szó szerint, de tény, hogy megdöbbentő hasonlóság van a képen szereplő hölgy és az egykori playmate között.  

Before/After: Így néz ki Horváth Éva fiatalon és anyaként

Farkas Márió 2022.07.05.
Éva Instagramján mutatta meg jelenlegi és egykori önmagát, és bár az évek elteltek, tényleg nincs miért szégyenkeznie.

Kiss Endi kalandba bonyolódott

AC News 2022.07.05.
A rock nem futó kaland, egy életre szól, ezt tudja jól a Hooligans dobosa is. Kiss Endi hiába van túl az ötvenen, a kalandok továbbra is  vonzzák.
video3 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között
min-mano

AC News

Megtalálták a második áldozatot is

AC News 2022.07.06.
A büntetés-végrehajtás 29 éves hivatásos állományú tagjának holttestét a Kis-Duna híd közelében találták meg és emelték partra a kutatást végző szakemberek.

Kedvezményt kért, majd lecsapta az autókereskedőt

AC News 2022.07.05.
Nem így képzeli el egyetlenegy autókereskedő sem a gépjármű eladásához vezető utat. Mentőt kellett hívni a kereskedőhöz.

Alaposan megbüntette a versenyhivatal a Casio termékek hazai nagykereskedőjét

AC News 2022.07.05.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 325 millió forint bírságot szabott ki a Casio óra- és hangszertermékek hazai forgalmazójára, valamint cseh anyavállalatára, mert meghatározták termékeik internetes viszo...

Sziréna

Idős nőkre utazott az angyalföldi rabló - Videó

AC News 2022.07.06.
Idős nők nyakláncait tépte ki a gyanú szerint egy férfi, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették.

Szívszorító felvételek - megkezdődött a harc az utolsó csepp vízért az erdőkben

AC News 2022.07.05.
A nagyobb patakok kivételével szinte az összes kis és közepes vízfolyás kiszáradt a Bükk erdeiben, közölte a napokban a Facebook-oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett, és a közlekedési szabályokra is fittyet hányt a román sofőr

AC News 2022.07.05.
A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy sofőrt, akinek vezetői engedélye sem volt, és segítségnyújtás helyett elment a helyszínről.  
video2a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között

Itthon

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

AC News 2022.07.05.
Idén tizedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a sertéshús fogyasztását ösztönző k...

A forint történelmi mélypontra került

AC News 2022.07.05.
Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra körül.    

A mentőből posztolt képet magáról Hoppál Péter kulturális államtitkár

AC News 2022.07.05.
Valószínűleg már túlesett a vakbélműtéten Hoppál Péter kulturális államtitkár, akit mentő vitt el a parlamentből.

Világ

Justin Bieber babázik

AC News 2022.07.05.
Feleségével közösen, egy kedves fotón mutatta meg rajongóinak csöpp unokaöccsét.  

Az EP jóváhagyta az euró horvátországi bevezetését

AC News 2022.07.05.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején - közölte az uniós parlament kedden.  ...

Kis híján 80 % az infláció Törökországban

AC News 2022.07.05.
Törökországban 24 éves rekordokat döntöget az infláció.
min-mano
Video4a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között

Profil

A magyar hétköznapok inspirálták az india rendező készülő sorozatát

Farkas Márió 2022.07.05.
Tyagi Pallava közel tíz éve választotta ki hazánkat, akkor filmrendezést tanulni érkezett az országba. Iskolái befejezése után Angliába utazott, ám visszahúzta a szíve Magyarországra, amire ...

Ignácz Judit: Magyarországon gyerekcipőben járnak a társadalmat érintő témák

Farkas Márió 2022.06.30.
Ignácz Judit egy Tolna megyei falucskából indult, s lett mára a magyarországi cigány értelmiség egy meghatározó alakja, aki amellett, hogy társadalmi ügyekben szólal fel, Európa több ország&aa...

Bródy János dalszövegét választotta legújabb kampányához az UNICEF

AC News 2022.06.26.
Bródy-dalszövege jelenik meg az UNICEF gyerekvédelmi szervezet legújabb termékein. A jótékony célú webshop legújabb kampányának elindításában számos népszerű zenész vesz r&eac...

Amiről beszélnek

Gáspár Virág leérettségizett - így ünnepelte a családja

Farkas Márió 2022.07.05.
Nem akármilyen módon ünnepelte családja Gáspár Virágot, aki sikeres érettségit tett.

Újra Budapestre jön John Malkovich

Farkas Márió 2022.07.05.
Október 2-án zenés stand-up esttel érkezik Budapestre, pontosabban az Erkel Színházba az amerikai színész.

Emlékszik még VV Nócira? Már 17 éves a fia az egykori reality sztárnak

AC News 2022.07.05.
A Való Világ első évadában még csak szereplőként, a másodikban már műsorvezetőként vált a tévénézők kedvencévé Cifra Noémi. A cserfes, rövid hajú szőkeség ezut&aac...
video4 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
Remiz uzlethaz - felugro