Megrázta Paudits halálhíre egykori kollégáit

2018.06.14. Huppsz

Megrázta Paudits halálhíre egykori kollégáit

Paudits Béla halála mélyen érintette a magyar művészvilágot. Egykori színésztársait is lesújtotta a hír, hiszen mindenki bízott benne, a művész még kijöhet a kórházból. A Madách Színház saját halottjának tekinti Paudits Bélát.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

"1983 márciusában a Macskákban találkoztunk először. Nagyon ellentmondásos fiú volt, kicsit önsorsrontó is, de így is csodáltam. Ő már 83-ban a Macskák alatt közölte, hogy nem számít hosszú életre. A szívével voltak gondok, valami rendellenesség. Azóta eltelt harmincöt év! Nagyon szép intarziákat készített, a famunkákban rendkívül ügyes volt. Gyönyörűen festett. Amikor bementem az első figyelmeztetésnél a színpad mögé, Béla már ott ült. Gyönyörűen énekelt, nagyon szép vibrátóval, pedig sohasem tanult, ezt mindig mondta. Volt, hogy eltűnt, nem jött be próbára, nem tudtuk, mi történt vele. Féltettük, megijedtünk, aztán másnap bejött, és mintha mi sem történt volna, folytattuk tovább. Nagyon toleráns volt vele a színház, hosszú-hosszú ideig. Neki ezt meg lehetett csinálni. Furcsa figura, vékony dongájú fiú volt, akiről még karikatúra is készült. A soványságát is azzal magyarázta, hogy „átereszt a szíve”. Ezért nem számított hosszú életre. Két végén égette a gyertyát." - mondta a Borsnak Szerednyey Béla.

Szirtes Tamást, a Madách Színház igazgatóját szintén megrázta Paudits halálhíre.

"Kétségbe vagyok esve. Rendkívül szerettem őt! A Madách Színház természetesen saját halottjának tekinti. Nagyon régen találkoztunk utoljára. Volt egy estje a stúdióban, nem akarok pontatlan lenni, de ha jól emlékszem, 2004-ben, tizennégy éve. Nagyon visszahúzódva élt, betegen" - fogalmazott.

 

Horváth Gyöngyi énekesnő közel 40 éve ápolt baráti kapcsoslatot a színművésszel.

"Nagyon szerettem őt. El sem hiszem, hogy ez történt. Jó ideje rosszul volt már, és aggódva figyeltük, ahogy egyre csak gyengül" - csuklott el a művésznő hangja.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)