Négy hónap után lépett újra színpadra Dombi – Rövidzárlattól tartott

Pataki József 2020.06.30. Huppsz

Négy hónap után lépett újra színpadra Dombi – Rövidzárlattól tartott

Fotó: Dumaszínház

Közel négy hónap után tért vissza a színpadra Dombóvári István. A magyar stand-up meghatározó arca viszont vegyes érzelmekkel állt újra a közönsége elé, hiszen a karantén helyzet miatt egyrészt a gondolkodása, másrészt az élete is megváltozott. Most sokkal megfontoltabb, és nyugodtabb lett, amihez hozzátett az is, hogy elköltözött a fővárosból, és jelenleg vidéken éli az életét.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

„Több rétegben rakódott le nálam a járvány miatt kialakult karantén. Amikor március 11-én közölték, hogy teljes rendezvénystop van, nagyon megrémültem. Könnyen el lehet szokni egy olyan műfajtól, ami a színpadon zajlik. Ráadásul nem is lehetett látni a végét, csak a médiából tudtunk informálódni, a hírek pedig nem voltak reményteliek. Nem gondoltam volna, hogy már nyáron újra fel lehet lépni – kezdte az AcNewsnak Dombóvári István, aki így is a jó oldalát próbálta megfogni a kialakult helyzetnek.  – Igyekeztem az egésznek a jó oldalára fókuszálni. Rengeteg olyan dolog van, amivel nem foglalkoztam az elmúlt években, mert mindent a munkának vetettem alá. Például mindig is el akartunk költözni a fővárosból, most pedig lett rá időnk. És rengeteg barátommal is tudtam találkozni végre. Szégyen, hogy a karantén kellett ahhoz, hogy felismerjek bizonyos dolgokat. Egy kényszerhelyzet kellett ahhoz, hogy azt mondhassam, hazataláltam. Elhittem, hogy az életem a folyamatos pörgésről szól, de rájöttem, hogy ez nem igaz. Így is teljes és boldog vagyok.”

A hazai stand-up komikus közel négy hónap után lépett először színpadra. Elmondása szerint nehéz volt visszatérni a deszkára és fogalma sem volt arról, hogy mennyire fog menni az előadás. Olyannyira, hogy még pár mentő témát is felírt a tenyerébe, ha esetleg előjön a rövidzárlat.

„Nem akartam mindenáron jelen lenni, annyit viszont tettem, - és erre nagyon büszke is vagyok-, hogy elindítottam a saját YouTube csatornámat. Egy gyűjtéssel indítottunk, és azzal is zártuk. Egy héttel ezelőtt volt ez, újabb 340 ezer forint jött össze, amit ezúttal egy debreceni alapítványnak küldtünk el, akik leukémiás gyermekeken segítenek. Nagyon örülök, hogy ilyen jó csapat verődött össze a csatornámon, ráadásul a világ minden tájáról követték az élőzéseimet – folytatta, majd arra terelődött a szó, hogy milyen volt a legelső fellépése hónapok után. – Kicsit nehéz volt hónapok után visszatalálni a színpadhoz. Az elmúlt 15 évben maximum egy hét volt egyben, amikor nem léptem fel, most pedig lett belőle négy hónap. Fogalmam sem volt, hogy menni fog-e újra ez az egész. Felírtam a tenyeremre pár témát, hogy ha rövidzárlatot kapok, legyen mihez nyúlni.”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dombóvári István (@dombipisti) által megosztott bejegyzés,

„Szerencsére jól működött az előadás. Jó lenne azt mondani, hogy olyan, mintha mi sem történt volna, de ez nem így volt. Utána többen is mondták nekem, hogy ezúttal nem volt olyan harsány, halkabb, megfontoltabb voltam. Az előadásokon viszont nem fogok a karantén helyzetre reflektálni. Ez egy szükséges rossz volt, nem egy olyan téma, amire emlékezni szeretnék, így is minden erről szólt az elmúlt időszakban.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT