Nyári Dia Párizsban futotta le élete első maratonját, ahol megkérték a kezét

AC News 2022.05.05. Huppsz

Nyári Dia Párizsban futotta le élete első maratonját, ahol megkérték a kezét

Fotó:AstoriaAgency

Élete első maratonját futotta Párizsban idén tavasszal Nyári Dia, aki a végig mosolyogva, boldogan és könnyedén teljesített 42,2 km után a célba érkezéskor meg sem akart állni. A színésznő a Runner’s World nagyinterjújában elárulta: hosszú távra tervez a futással, és boldoggá teszi, hogy kisgyermekes anyukákat is motivál az elért teljesítményével.

Cba - cikk közötti

Különleges emlékek és érzések fűzik Nyári Diát Párizshoz: pár éve itt lett menyasszony, és idén tavasszal a francia fővárosban futotta le élete első maratonját. „Leírhatatlan érzés volt ott állni a Diadalívnél, amikor beálltam a rajtba és körbenéztem, elpityeredtem. Olyan érzés volt, amit egy életre megőrzök magamban” – árulta el a színésznő, aki 4 óra 18 perc alatt ért célba, összességében nagyon boldog vagyok és elégedett a teljesítményével.

Különösebb mélypontok nélkül futotta le a 42,2 kilométeres távot, mint mondta: nem létezett a fejében más forgatókönyv, mint a sikeres célbaérkezés, ami meglepő módon már nem okozott akkora katarzist, mint a rajt pillanata. „A felkészülésemet illetően nyugodt szívvel álltam rajthoz, tudtam, hogy az elmúlt hónapok során tényleg beleadtam mindent, elvégeztem az edzőm által kiírt feladatokat, nem csaltam el a hosszú futásokat, a résztávos edzéseket.”

Nem csak a felkészülés, hanem a szurkolás is csapatmunka volt. „A férjem, anyukám és a barátnőim annyira fantasztikusak voltak, hogy 2-3 fős csoportokban megszervezték, hogy elmetróznak az útvonalon és 4-5 kilométerenként vártak a pálya szélén, így mindig találkoztam valakivel, aki értem szurkolt.”

Nyári Dia a Runner’s World magazinnak elárulta, a futás sok időt kíván tőle, ezért szerencsésnek tartja magát, hogy a férje és a barátnői segítségére felkészülése alatt is számíthatott. „Nélkülük nem is tudtam volna sokszor a heti edzéstervemet teljesíteni. Hétköznapokon általában esténként mentem futni, sokszor már sötétben. Szerencsére közel lakunk a Városligethez, így az edzéseim nagy részét ott végeztem, megnyugtató érzés volt, hogy pár perc alatt otthon vagyok. A hétvégi hosszú futásokat, amik nem egyszer 2-3 órás edzések voltak, sem tudtam volna segítség nélkül megoldani. Hiába mondják a futásra, hogy egyéni sport, az én maratoni felkészülésem valójában igazi csapatmunka volt.”

A színésznő azt is elmondta, évente két maratont szeretne teljesíteni, az lesz a fő célja, hogy egy tavaszi és egy őszi megmérettetésen is elinduljon, és ebből a budapesti maratont sem szeretné kihagyni. Emellett folytatja a kezdő futók mentorálását egy futóklubban, ahol sokan kikérik a véleményét. „Boldoggá tesz, hogy kisgyermekes anyukákat motivál a történetem, már rengeteg visszajelzés érkezett hozzám, hogy azért kezdtek el futni, mert látták rajtam a változást, és sokan tényleg úgy kezdenek bele a sportba, hogy ha a Nyári Dia képes volt lefutni egy maratont, akkor én is képes leszek. Ez a visszacsatolás pedig mindennél többet ér.”

 

 

 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Titok a múltból: előkerült egy fotó Katona Klári első esküvőjéről

AC News 2022.12.02.
Régi, ritkaságszámba menő kép került elő a 22 éves Katona Klári énekesnő első esküvőjéről Galácz Lajossal, a Neoton együttes alapító tagjával.

Összetört a Zámbó család – Gyűlést tartanak Anna néni halála után

AC News 2022.12.01.
Tegnap este jött a hír: elhunyt a Zámbó család legidősebb tagja, a 96 éves Anna néni. Lapunknak sikerült elérni a fiát, Árpyt, aki megtörten nyilatkozott a családi tragédiáról.

Elérzékenyül Haumann Máté, amikor naponta látja magát néhai édesapjával

Pataki József 2022.11.30.
Haumann Péter utolsó filmes munkáját nemrégiben kezdték el vetíteni a tévében. A reklámfilmben fiával, Mátéval szerepel, aki így minden nap láthatja magát édesapjával.

Huppsz

Luxusautót kapott Kulcsár Edina

AC News 2022.12.01.
Az egykori szépségkirálynő nagyon meglepődött, amikor megkapta a piros szalaggal átkötött fehér luxusjárgányt.

Az utolsó üzenet Kárász Róberttől - Mi történhetett?

AC News 2022.12.01.
Egy szomorú fotóval tudatta az ATV egykori műsorvezetője, hogy egy időre elhagyja a közösségi médiát.

Caramel feleségének nagyon sietős volt ünneplőbe öltöztetnie a szívét

AC News 2022.11.30.
Még be sem köszöntött a december, de Caramel felesége már karácsonyi pompába vágta az egész lakást.  
video2a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között

AC News

Az UNESCO szellemi kulturális örökség része lett a lipicai lótenyésztés

AC News 2022.12.02.
A lipicai lótenyésztés hagyománya szellemi kulturális örökség részeként felkerült az UNESCO listájára – jelentette be az Agrárminisztérium.

Nem szállhat be a mentőautóba a mentők új kollégája

AC News 2022.12.02.
Állományba vettek a négylábút az Országos Mentőszolgálatnál, és még szolgálati igazolványt is kapott.

Elhunyt Anglia legidősebb örömlánya

AC News 2022.12.01.
93 éves korában hunyt el az egykori X-Factor versenyző nagymamája, aki nyugdíjas éveire állt örömlánynak.

Sziréna

Négymilliárdos áfacsalás

AC News 2022.12.02.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi ...

Részegen autózott a rendőr a pisztolyáért, majd lelőtte magát

AC News 2022.12.02.
Dávid egy liter almapálinkát ivott a legjobb barátjánál a végzetes estén, utána elhajtott a polgári rendőrségre, magához vette a fegyverét, és volt barátnője házánál fejbe ...

Szerelem: A törzsőrmester első látásra beleszeretett az utcán egyedül szaladgáló, fekete fiúba

AC News 2022.12.01.
A törzsőrmester és új szerelme újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. 
video2a - Kategóriák között
video4 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között

Itthon

Miniszterelnökség: a földhivatalokban is szünetel az ügyintézés az igazgatási szünet alatt

Pataki József 2022.12.02.
Speciális szabályokat vezetett be a kormány a földhivatalok esetében az igazgatási szünet idejére - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

Nagy István: a háborúra adott minden európai válasz elhibázott

Pataki József 2022.12.02.
Minden európai válasz, amely az orosz-ukrán háborúra érkezik, elhibázott - jelentette ki az agrárminiszter csütörtökön Nyíradonyban.

Bakondi György: egyre súlyosabb a migrációs válság

Pataki József 2022.12.02.
Folytatódik és egyre súlyosabbá válik a 2015 óta tartó migrációs válság - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti m...

Világ

A bíróság leállította a Donald Trumptól legfoglalt iratok szakértői vizsgálatát

Pataki József 2022.12.02.
Egy szövetségi fellebbezési bíróság csütörtökön leállította a külső szakértő munkáját Donald Trump floridai házában lefoglalt iratok felülvizsgálatára, ami megnyitja...

Nuland: Putyin kudarcot vallott az EBESZ megosztására tett kísérletében

Pataki József 2022.12.02.
Vlagyimir Putyin orosz elnök kudarcot vallott az Ukrajna legyőzésére, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megosztására vagy tönkretételére tett kísérletében...

Kuleba: fenyegető leveleket is küldtek a levélbombán kívül ukrán külképviseleteknek

Pataki József 2022.12.02.
Két ukrán külképviselet is kapott "nagyon konkrét fenyegetésekkel" levelet ugyanazon a napon, amelyen a bombát tartalmazó csomagot elküldték Ukrajna spanyolországi nagykövetségére - jelentette ki Dm...
video3a - Kategóriák között
video2a - Kategóriák között
Video4a - Kategóriák között

Profil

Dr. Merkely Béla: Nem értik az emberek, miért kell egészségesen élni

Pataki József 2022.11.19.
A héten nyitották meg az ETELE Plázában a Body Worlds kiállítást, ahol feldarabolt emberi testeket, állatokat és a test más anatómiai struktúráit mutatják be plasztináció segíts&eac...

Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Pataki József 2022.11.05.
Az edző, már gyermekkora óta sportol minden egyes nap, így nem volt kérdés annak idején, hogy milyen irányba fog elmozdulni az élete. Azóta rengeteg versenyen mérettette meg magát, és sikert sikerre halmozott. &Eacu...

500 mangalicát tart Fekete Zsóka, akit a leginspirálóbb gasztronómiai teljesítményéért díjaztak

AC News 2022.10.27.
A 2022-es Femcafé Inspiráló nők gáláján a leginspirálóbb gasztronómiai teljesítmény díjat Fekete Zsóka Mangalicatenyésztő, a Mangalica Farm tulajdonosa kapta. A Hajdúbösz&ou...

Amiről beszélnek

Dráma:Lánya miatt az intenzív osztályon kezelik a TV2 sztárjának édesanyját

AC News 2022.12.02.
A Jóban Rosszban egykori nővérkéjének édesanyja agyvérzéssel került kórházba. Szorcsik Viki szerint édesanyja az őt ért támadások viselték meg.

Ezt gondolja Kajdi Csaba az Insta-modellekről

Pataki József 2022.12.02.
A modellügynökség vezetője szerint nem lehet egy lapon említeni a profi modelleket és a kizárólag Instagramon pózoló-reklámozó, tiszavirágú életű fiatalok produktumát.

Hatalmas adósságot örökölt Damu Roland lánya

AC News 2022.12.02.
Közel egy évig tartott a tragikusan elhunyt színész örökösödési tárgyalása. Damu közel nyolcmillió forint adósságot hagyott maga után.
video1a - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között
Remiz uzlethaz - felugro