Önbizalomhiánnyal küzdött Yvonne Dederick

Soltész Mónika 2020.09.13. Huppsz

Önbizalomhiánnyal küzdött Yvonne Dederick

Fotó: Lakos Gábor

Az üzletasszony a karantén alatt fejezte be első könyvét, a Pályakezdő milliárdosokat, amely az Athenaeum Kiadó gondozásában jelent meg. Sikerről, kudarcról, törékeny szülői hátteréről is kendőzetlenül ír az elsősorban fiataloknak szóló karrierkalauzban, amit tegnap este mutattak be az Aria Hotel – High Note Skybarban.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Rögös utat járt be a sikerig vezető úton Yvonne Dederick, aki saját tapasztalatait öntötte könyv formájába, segítséget nyújtva ezzel mindenkinek a munka és a karriertervezés terén.

„Két évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem a könyvírás gondolata, hiszen egyre több fiatal fordult hozzám tanácsért startupok kapcsán, külföldi tanulmányok vagy egy-egy állásajánlat megvitatása miatt. Ekkor döntöttem el, hogy megválaszolom a kérdéseiket egy könyv formájában, körüljárva, hogy a saját tapasztalataim alapján mit jelent a siker fogalma. Mint anyuka és mint világot bejárt üzletasszony, úgy gondoltam, tudok egy kis útravalót adni a számukra, amivel megtalálhatják az utat” – mondta a kötetbemutató esten Yvonne Dederick, aki könyvében egy cseppet sem kertel: őszintén ír rideg családi hátteréről, tinédzserkori házasságáról, meghatározó üzleti döntéseiről, avagy kudarcairól egyaránt.

„Nem akartam a sablonos »higgyél magadban és a siker garantált« amerikai típusú megmondó és manapság itthon is népszerű szlogenek keretén belül mozogni. Őszinte akartam lenni, megmutatni a saját útvesztőim történetét is és nem vitatkozni azzal, hogy valóban nehéz-e a mai világban vagy sem. Igenis baromi nehéz! Ahogy dolgoztam a könyvön és megpróbáltam azokra a kérdésekre is válaszolni, amelyekkel a fiatalok többsége hozzám fordul, a saját, egykor önbizalomhiányos lényemet is feltártam írás közben” – vallotta be az üzletasszony, akihez hasonlóan Kárpáti Rebeka és Stohl Luca – a könyvbemutató vendégei – is úgy gondolják, a magunkkal való szembenézés nélkülözhetetlen a sikerhez.

„Folyamatosan dolgozom az önbizalmamon, próbálom tudatosan alakítani. A táncművészeti pályámat ötvözöm a médiával. Az alázat, a hivatástudat, a munka iránti elkötelezettség alap kell, hogy legyen, ha szeretnénk elérni a céljainkat. Azt érzem, hogy most jó úton járok” – mondta Stohl Luca, akinek beszélgetőpartnere, Kárpáti Rebeka szerint a sikerhez önismeret is kell.

„Tizennégy éves korom óta előtérben vagyok, azóta sokat változtam, sok mindent máshogy látok. Egy biztos: ha munka van, mindent beleadok! Otthon aztán le lehet engedni, megbeszélni a problémákat, de ha feladat van, csak arra koncentrálok, hogy a lehető legjobban megoldjam. Bízom benne, hogy ez a »módszer« célravezető és tíz év múlva a saját vállalkozásomban, már a saját családom körében mondhatom azt, hogy ez valóban célravezető volt” – tette hozzá Szily Nórának Kárpáti Rebeka, az Athenaeum Kiadó gondozásában megjelenő, Pályakezdő milliárdosok könyvbemutatóján.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT