Orosz Gyuri: Nem tartok az idő múlásától, a tanítványaim tükröt tartanak elém!

Soltész Mónika 2020.01.20. Huppsz

Orosz Gyuri: Nem tartok az idő múlásától, a tanítványaim tükröt tartanak elém!

Orosz Gyuri számára az évfordulók nagyon fontosak. Nagycsaládból származik, így megszokott számára, hogy a születésnapokat is nagy társaságban ünnepli meg. Nemrég töltötte be a 42. életévét. Már több éve hagyomány, hogy az év első péntekjén, hatalmas baráti körében tartják meg a nagy napot. A humorista az AcNewsnak elárulta, mennyire foglalkoztatja az idő múlása, de mesélt terveiről is, és megtudtuk: a humor mellett új projektbe, mégpedig forgatókönyvírásba kezdett.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Orosz Gyuri tíz évvel ezelőtt kezdte komolyan kiépíteni karrierjét. Mégpedig nem egyedül, hiszen párjával, Krisztával vágott neki a „nagy kalandnak”.

„Van, akinek a kapcsolatát gyengíti a közös munka, a mi esetünkben épp ellenkezőleg van, erősíti. Az, ami ez idáig létrejött, azt közösen hoztuk létre. Én részemről a szakmai dolgok a fontosabbak, folyamatosan szeretnék fejlődni, az életünk végéig tartó tanulás elengedhetetlen. A Humortechnikummal, ami hamarosan indul és már hetedik éve csináljuk, ahol fiatalokat oktatok és egyben segítek, ezzel együtt én is tanulok. Ők egy tükröt tartanak elém, így látom a hibákat. Most tart ott a szakmai utam, hogy elkezdtem önálló, tematikus esteket fejleszteni. Tíz évvel ezelőtt kezdtünk bele a munkába, sokat dolgoztunk. Mára pedig a Rádió Kabarénak és a Showder Klubnak is állandó szereplője vagyok. Emellett pedig elkezdtem forgatókönyvírással foglalkozni, éppen egy sorozatot fejlesztek” – mesélte lapunknak Orosz Gyuri, aki nemrég, év végén ünnepelte a születésnapját.

„Az évfordulók, a születésnapok számomra nagyon fontosak. Én nagycsaládból jövök, gyerekkoromban is hozzászoktam, hogy ezeket mindig megtartjuk, megünnepeljük. Ezek az életesemények azok, amiken a nagycsalád tud találkozni. És ugye minél nagyobb egy família, annál több névnap, házassági évforduló és alkalom van rá. Nálunk, például ha jött a János nap, akkor még mellette öt embernek tartottuk a születésnapját és háromnak a névnapját, és még két házassági évfordulót is, mert különben hetente kellett volna bulit szervezni. Mikor felkerültem Budapestre, mondhatni nem volt itt senkim, így az elmúlt évek alatt a kollégáim, munkatársaim közül kerültek ki a barátaink. Nagyon kevés időm van, mert mint szoktam mondani, mi akkor dolgozunk, amikor más szórakozik. Ez az utolsó szalmaszál, amibe kapaszkodom, hogy a születésnapom mindenképpen meg legyen tartva az év első péntekjén. Ebből próbálunk töltődni, hogy visszaépítsük azt, amit a sok munka elvett tőlünk” – tette hozzá a humorista, aki azt is elárulta, foglalkoztatja-e az évek múlása.

„Rosszabb érzés volt, amikor húsz vagy harminc éves lettem. Viszont a negyvenedik nem váltott ki belőlem semmit, de még nem tudom, hogy az ötvenediknél mi lesz. Azt szokták negyvennél mondani, hogy a B oldal kezd el forogni, én mégis úgy érzem, ezt csak az ötödik X-nél fogom így gondolni. Édesapám hetvenkét éves, most már nem olyanok az emberek ebben a korban, mint például amilyen a nagypapám volt. Bár még ő is nagyon jó egészségnek örvend 89 évesen. Ilyen szempontból nem tartok az idő múlásától, édesapámon talán még egy ránc sincs mai napig sem. Jelen pillanatban nem érzem magam úgy még egy hét napos fellépés után sem, hogy nem akarom tovább csinálni” – mondta Gyuri, aki komoly elhatározásokkal vágott neki az új évnek.

„Szeretnék idén többet sportolni. Kitaláltam erre egy jó módszert, igaz nem tudom, hogy majd sikerül-e betartanom, de úgy döntöttem, minden olyan dolog, ami úgymond káros, legyen szó egy energiaitalról, vagy egy csokoládéról, ezeket a termékeket csak kizárólag gyalog szerezhetem be. Ezekért pedig messze kell mennem, mert az az üzlet, ahova én szoktam járni, 2,5 kilométerre van tőlünk. Ha pedig 5 kilométert megyek három zsömléért, az már nem fog hizlalni” – mondta nevetve a Stand Up Comedy Humortársulat vezetője.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT