Sarka Kata a szépségkirálynő-választásról: "Nem trendi butának lenni!"

2018.06.13. Huppsz

Sarka Kata a szépségkirálynő-választásról: "Nem trendi butának lenni!"

Ünnepélyes sajtótájékoztató keretében bemutatták a Magyarország Szépe verseny idei 20 indulóját. Hogy miért fontos, hogy legyen egy bájos ifjú hölgy, aki egy éven keresztül viselheti a Magyarország szépe címet? Kiknek másoknak is tehettük volna fel a kérdést, mint a verseny licenctulajdonosainak, a szintén gyönyörű Sarka Katának, illetve Rogán Cecíliának.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

„Mindenképpen szükségük van az embereknek egy ideálképre.  A szépségversenyeknek pedig a világ nagy részén komoly hagyománya van, ezért kár lenne, ha ez pont nálunk kikopna. Az ideálképekhez pedig tudunk igazodni, azokra érdemes odafigyelni, ráadásul a verseny a lányoknak is biztosít egy kitörési lehetőséget” – mondta Budapest egykori szépe.
A verseny győztesét szokás az ország legszebb lányának nevezni, pedig ez elviekben csak akkor lenne jogos, ha hazánk valamennyi hölgye megméretné magát. A probléma-felvetésünkön Kata egy pillanatra elgondolkodott, majd ügyesen kivágta magát:
„A versenyre bárki jelentkezhetett, aki az adott korosztályt képviseli és nem házas. Közülük igyekszünk kiválasztani a legszebbet. Bízunk benne, hogy évről évre egyre többen lehetőséget látnak majd a versenyben” – mosolygott az üzletasszony, és elmondta: már idén is komoly kihívást jelentett az 500 lány közül kiválasztani azt a 20 szerencsést, aki részt vehet az előkészítő táborban. Az már 100 százalék, hogy egyikük elnyeri a koronát, ám a tényleges verseny kezdetéig a mezőny 16 fősre csökken, ugyanis az előversenyeken egy-egy főtől elbúcsúznak.
Sarka Kata azt is elárulta, hogy milyen szempontok alapján szelektáltak az indulók közül.
„Borzalmasan nehéz feladat várt ránk a castingon, hiszen a lányokról semmit sem tudtunk. Kis túlzással csak ránézésre lehetett válogatni. Nagy szerepe volt tehát az ízlésnek, de tudni kell, hogy minden zsűritagnak más lány nyerte el a tetszését. Az jutott tovább, aki több szavazatot kapott” –magyarázta Kata, és a pletykákra reagálva kijelentette, hogy az a tény, hogy ő a verseny egyik tulajdonosa, nem jelenti azt, hogy az ő szava szerepet játszik a végső döntéseknél.
„Voltak személyes kedvenceim, akik nem jutottak tovább, ugyanis a lányoknak tetszettek, de a férfiaknak nem. Mindenkinek egy szavazata van, és az enyém, illetve az üzlettársam, Rogán Cecília szavazata sem ér kettőt vagy hármat. Ez így igazságos” – szögezte le Kata, aki kifejezetten örül annak, hogy a koronáért egyre magasabban képzett lányok versengenek. Éppen ezért szerencsére nem fordult elő olyan, hogy egy indulóban ránézésre rögtön a potenciális győztes látták, de amikor megszólalt, rájöttek, hogy annyira butácska, hogy csak lejáratná a szépségkirálynői címet.
„Egyre inkább nem trendi butának lenni. Egyre okosabb lányok jönnek ide. Zömük főiskolára vagy egyetemre jár, illetve több nyelvvizsgával rendelkezik!”


Rogán Cecília szerint egy szépségkirálynő esetében rendkívül fontos a kisugárzás.
„Nem gondolom, hogy csak az arc vagy csak a haj számít, az is lényeges, hogy a lány egyben legyen. Fontos, hogy sportoljon” – mondta Cecília, aki csak nevetett a kérdésen, hogy egy versenyzőnek nála szebbnek, esetlek kevésbé szebbnek kell-e lennie.
„A cégemet képviselem, és a verseny menetét figyelem. Voltaképpen az számít, hogy a leendő győztes méltó módon képes legyen majd Magyarországot képviselni egy világversenyen. Nyelveket mindenképpen tudnia kell, főleg angolul kell szinte tökéletesen beszélnie” – szögezte le a tulajdonos.
Az egyik legkülönlegesebb versenyző egyébként a vietnami származású Bui Tiky. A lány hétéves korától él hazánkban, az öccse már itt született. Kiválóan beszéli a magyar nyelvet, és az állampolgárságot is megszerezte. Ezért is indulhatott a versenyen, ugyanis a megmérettetésen csak magyar állampolgárok vehetnek részt.
„A magaménak érzem a magyar kultúrát, és az ünnepeket is tartom. Sokat jelent nekem március 15. és augusztus 20.” – mesélte a lány, aki egyébként egy magyar, szőke férfi boldog menyasszonya.
„Abban biztos vagyok, hogy nagyon szép gyermekeink lesznek” – mosolygott a koronaaspiráns.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)