Scherer Péter: „Így megy tönkre egy család a drogfüggőség miatt!”

Dózsa Gabriella 2019.08.23. Huppsz

Scherer Péter: „Így megy tönkre egy család a drogfüggőség miatt!”

Ő az egyik legtöbbet foglalkoztatott színész, forgat, rendez, szinkronizál. A Válótársak című sorozattal hamar szívébe zárták a nézők, de azt kevesen tudják róla, hogy saját társulatával ifjúsági előadásokat mutat be. Olyan témákat boncolgatnak, mint a drogfüggőség, vagy a családon belüli erőszak.

 

 

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Négyszer felvételizett a színművészetire, nem vették fel. Tíz évig fájt neki az elutasítás, de aztán a sikerei kárpótolták. Ma már ő az egyik legfelkapottabb színész, aki fontosnak tartja a fiatalokat is bevonni a művészetbe. Mucsi Zoltánnal hozták létre a Nézőművészeti Kft.-t, társulatukkal fontos témákat boncolgatnak. Jelenleg 13 darabjuk fut nagy sikerrel, Budapesten, és vidéki osztálytermekben is játszanak. A gyáva című előadásuk egy drogproblémás fiúról szól.

„Azt mi írtuk” – mesélte Scherer Péter a Nők Lapjában. „Egy drogproblémás fiúról szól, én játszom az édesapát. Kovács Krisztián kollégám zseniálisan alakítja a fiút, aki az előadás elején úgy tapogat be a fal mellett a terembe, mint egy igazi drogos. Bemutattuk a produkciót egy leszokottaknak létrehozott klubban, ahol ott volt Csernus Imre pszichiáter, aki integetett Krisztiánnak: Gyere ide, itt van még hely… Azt hitte az egyik betege! De van előadásunk iskolán belüli bántalmazásról, családon belüli erőszakról, és még sorolhatnám. Jó látni, milyen mélyen megérinti a gyerekeket, sokkal inkább, mint ha pusztán prevenciós előadást hallgatnának a drogozás következményeiről. Itt azt is láthatják, hogyan megy tönkre emiatt egy egész család…”

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)