Stephen King elárulta, miért törölte magát a Facebookról

Soltész Mónika 2020.02.03. Huppsz

Stephen King elárulta, miért törölte magát a Facebookról

Stephen King törölte Facebook-fiókját. Az amerikai író ezt meg is indokolta, melyet a Twitteren osztott meg, sőt arra buzdít mindenkit, hogy inkább ott kövessék őt. Mint kiderült, a közösségi oldal hirdetési és adatkezelési gyakorlatát sérelmezi.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

„Nem bírom, a hamis információk özönét, amelyet megengednek a politikai hirdetésekben, és nem bízom abban, hogy képesek megvédeni a felhasználók személyes adatait” – írta a 72 éves író.

De nem csak ő csalódott a Facebookban, hanem a 68 éves, Luke Skywalker megformálója is, aki szintén a Twitteren mondta el véleményét.

„Annyira csalódtam, hogy Mark Zuckerberg többre értékeli a profitot az igazságnál, hogy úgy döntöttem, törlöm a Facebook-fiókomat” – olvasható Mark Hamill véleménye.

Tavaly év végén a Twitter közölte, hogy teljes mértékben kitiltják a politikai hirdetéseket, ezzel szemben pedig a Facebook január elején jelentette be, a kirívó esetektől eltekintve nem ellenőrzi a jövőben a politikai hirdetések valóságtartalmát, azt a felhasználókra bízza, mit tartanak hitelesnek, igaznak, vagy épp ellenkezőleg, hamisnak.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT