Szakember segítette szülei válása után Rékasi Zsigmondot

Soltész Mónika 2018.09.13. Huppsz

Szakember segítette szülei válása után Rékasi Zsigmondot

Détár Enikő és Rékasi Károly fiának egészen kiskorától kezdve határozott elképzelései voltak az életről. Általános iskola után katonának készült, majd lakberendezőnek. Ma már egészen más felé vette az irányt, ugyanis elkészítette első verseskötetét, jelenleg egy filmforgatókönyvön dolgozik.
 

cba bejegyzeseknél(200x300)

„Igyekeztem az utóbbi időben minél több használható verset előállítani. Még azt a privilégiumot is megkaptam a kiadótól, hogy megtervezhettem a saját borítómat, így teljes egészében magaménak érzem a kötetet. Eközben egy forgatókönyvön is dolgozom. Szeretnék egy közösségileg támogatott projektet elindítani, amit később videóra veszek, és beküldök különböző filmfesztiválokra. Grafikai pályázatokra is jelentkeztem. Tehát nagyjából ahány iránya van a művészetnek, most annyifelé el is indultam” – mondta a Star magazinnak Rékasi Zsigmond, aki szakemberhez fordult szülei válása után.

„Úgy érzem, folyamatosan annyit változik a világ, hogy nagyon sok ember traumatizált. De szerencsére egyre többen vállalják fel, hogy szakemberhez fordultak. Nem kell szégyellni, ha valaki például életvezetési tanácsadóhoz jár, mint ahogy én is tettem a szüleim válása után, hiszen ő sem több mint egy barát, aki képes a saját tapasztalatai vagy a tanultak alapján tanácsot adni. Sokszor olyan praktikákat mutatnak meg, amivel egy nagyon nehéz időszak könnyebben átvészelhető. Emellett fontosnak tartom a másik ember elfogadását. Mindegy, hogy az illető éppen punk vagy hippi, lássunk tovább ezeknél a címkéknél, mert ezek mind-mind álarcok. Fontos, hogy érdeklődéssel legyünk egymás felé, mert akkor ezek a kósza lelkek is megnyílhatnak, és ugyanolyan hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak” – mondta a magazinnak Zsigmond.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)