Szalay Bence papnak készült – „Hamar rájöttem, mégsem nekem való!”

Soltész Mónika 2018.11.09. Huppsz

Szalay Bence papnak készült – „Hamar rájöttem, mégsem nekem való!”

Szalay Bence utolsó éves a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, pedig tinédzserként papnak készült. Mára azonban nem is tudja elképzelni, hogy mással foglalkozzon, ugyanis a színészet az, amiben megtalálta önmagát, és amit igazán szenvedéllyel tud csinálni.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Szalay Bence papnak készült, ám mégis a színészet mellett döntött.

„Nagyon sok idő telt el a két hivatás gondolata között. Vallásos családban nevelkedtem, anyukámmal és az ő szüleivel rendszeresen jártunk misére. Ministráltam is, így egy katolikus iskolába szerettem volna járni, így esett a választásom a Szent Benedekre. Az osztállyal jártam Olaszországban, megnéztük a Vatikánt, és egy papneveldében volt a szállásunk. Ott éreztem azt, hogy szeretnék oda járni, és erre lehetőséget is kaptam. A szüleimnek, amikor elmondtam, nem volt ellene kifogásuk, és elengedtek. A kamaszkorom kellős közepén jött ez az ötlet, így viszonylag hamar rájöttem, hogy mégsem az való nekem. Ekkor hazaköltöztem édesanyámhoz, majd végül mégis Svájcban kötöttünk ki” – mondta lapunknak a Viszkis című film főszereplője, aki azt is elárulta, picit sem volt könnyű és egyszerű feladat a rá bízott feladat.

„Az egy nagyon kemény munka volt, és úgy hiszem, én ott nőttem fel igazán. Fárasztó volt, az egész nyaram erről szólt, viszont megtanultam igazán dolgozni, és odatenni magam, felelősséget vállalni a munkámért. Ez volt az első ilyen az életemben. Sokat tanultam ezáltal, és ennek köszönhetően ragadott magával a filmezés világa. Látszott, hogy erre van affinitásom, és kedvem is volt hozzá, az ember pedig minél többet csinálja, annál jobban ért hozzá. Megismerhettem Antal Nimródot, akivel rendkívül megtisztelő volt együtt dolgozni” – tette hozzá Bence.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)