Szemműtéten esett át Papp Gergő

Soltész Mónika 2020.02.12. Huppsz

Szemműtéten esett át Papp Gergő

Papp Gergő évek óta éli szemüvegesként az életét. Úgy döntött – nem csak hiúsági okból kifolyólag -, hogy lézeres szemműtét alá veti magát. A Reggeli műsorvezetője azóta már túl van az operáción.
 

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Papp Gergő közösségi oldalán tegnap a kórház műtőasztaláról jelentkezett be, ahol elárulta, két perces, lézeres szemműtét alá veti magát. A műsorvezető az operációt követően saját lábon hagyhatta el az intézetet, ma pedig az első kontrollvizsgálat után egy videóban mesélt a részletekről. Többek között azt is elárulta, nem szeretett szemüvegesnek lenni, sokat dilemmázott a műtét miatt, azonban nem bánta meg döntését. A videójában a műtétről is részletesen beszámolt.

„Napok múlva 47 éves leszek, ez a korosztály érintett abban, hogy bizony, 40 év fölött elindul valami tré a látással. Először közelre kell olvasószemüveg, nekem viszont távolra is. Az elmúlt 5-6 évben folyamatosan szemüveget kellett viselnem, bifokális lencsét kaptam, az olvasásra volt a legfontosabb, de távolra is jól jött. Utáltam szemüvegesnek lenni, nem elsősorban hiúság miatt, hanem a kényelmi okok miatt, de szükségem volt rá mindenhez, ha csak egy sms-t meg akartam írni, vagy bármit akartam a telefonomon csinálni, föl kellett vennem. Hirtelen olyan lettem, mint nagyapám, egyrészt a szemüveg, másrészt az ősz szakáll miatt. A lényeg, megoldva ezt a problémát színes lencséket használtam, ebbe csiszoltak dioptriákat. Először olvasáshoz két és felest, majd másfelest és kettest távolra” – kezdte a videójában a műsorvezető, aki végül elszánta magát a műtétre.

„Néhány hónappal ezelőtt riportalanyként ismertem meg a főorvos asszonyt, aki itt az intézet vezetője, dr. Fodor Erzsébet. Meséltem neki adásban és adáson kívül is a problémámról. Kiderült, hogy lehet segíteni azon, ha valaki egyszerre távollátó és közellátó is” – mesélte Papp Gergő, aki azóta már túl is van a műtéten, melyről a videójában részletesen beszámolt.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT