VV Krisztián: Tudom milyen az, amikor nincs mit enni!

Dózsa Gabriella 2019.11.12. Huppsz

VV Krisztián: Tudom milyen az, amikor nincs mit enni!

Hatalmas elismerésben volt része az egykori villalakónak. Bracsó Krisztián ismét bekerült Hatvan  roma nemzetiségi képviselői közé. A valóvilágos az AcNewsnak elmondta: fantasztikus érzés, amikor munkájával segíteni, adni tud.

 

hbs(400x300)

Képviselőnek lenni egy településen sosem könnyű, az emberek bizalmát meg kell tartani. VV Krisztián megtisztelőnek tartja, hogy immár második alkalommal lehet Hatvanban nemzetiségi önkormányzati képviselő.

„Ünnepélyes keretek között már le is tettem az esküt, ami a képviselői mandátumomra vonatkozik – kezdte lapunknak Bracsó Krisztián. – Hatvanban születtem, ott is lakom, ott dolgozom az önkormányzatnál. Feladatom a roma emberek teljes körű segítése. Már a televíziós szereplésem előtt is érdekelt a kisebbség sorsa, így 2013 év vége óta foglalkozom ezzel. Mert igenis vannak tehetségek köztük is, és őket segíteni kell, mert hátrányból indulnak. Ezt otthonról hozom, édesapám a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke itt. Igyekszünk minél több dologban a kisebbség mellett lenni, szeptemberben például tartottunk egy őszköszöntő roma napot. Boldog vagyok, és büszkeséggel tölt el, hogy több, mint kétszázan gyűltünk össze, felléptek fiatal, nagyon tehetséges roma zenészek, énekesek. Az ismertségem számít abban, hogy talán kicsit könnyebben elfogadnak, mint egy teljesen idegent. Közvetlenebbek velem, úgy tudok beszélgetni egy-egy családdal, mint egy jó ismerős. Tudom milyen az, amikor nincs mit enni, velem is előfordult. Így érzékeny vagyok az ő elesettségükre, sokszor már az is segít rajtuk, ha csak meghallgatom őket, de még jobb a kézzel fogható segítségnyújtás!”

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)