Zalatnay Sarolta: A szomorúságból születnek a legszebb dalok!

AC News 2017.04.26. Huppsz

Zalatnay Sarolta: A szomorúságból születnek a legszebb dalok!

Zalatnay Sarolta exkluzív interjút adott az AcNewsnak. Egyebek között meghatottan osztotta meg velünk lánya, ahogyan ő becézi, Nixi róla szóló írását.

Zalatnay Sarolta élete és hitvallása: mindhalálig zene! Nehéz is elhinni, hogy az énekesnő bizony az idén, december 14-én 70 éves lesz és ez alkalomból jubileumi koncertre készül. Lánya, Niki, akit Cini csak Nixinek becéz, külföldön él, ám anyját természetesen imádja. Talán a távolság, illetve a készülődés a jubileumi koncertre vezérelte abban, hogy írásban méltatta Zalatnay Cini művészi pályafutását.

Az írás kizárólag az AcNews-on olvasható: „Zalatnay Sarolta az énekesnő, aki 55 éve aktív a zenei pályán. Több mint 700 dal arany- és gyémántlemezes előadója. Két generációnyi családi emlék, szerelmi vallomás, baráti kötelék szellemi támogatója. Válogatás nélkül szórakoztat a legszegényebb falu kisebbségi területein, a leggazdagabbak privát születésnapi partijain, falunapokon, önkormányzati eseményeken és jótékonysági koncerteken. Ő az az énekesnő, aki első számú példaképe megannyi feltörekvő fiatal művésznek es egyedülálló anyának. Három nyelven felsőfokon beszélő magyar sztár, aki kiváló példája annak, hogyan lehet profitkent hasznosítani a tehetséget és kitartó munkát, és felállni megannyi elébe gördülő akadály okozta esés után. Zalatnay Sarolta nem csak sztár lett a hatvanas években, és az maradt a rendszerváltás idején is, de "rendszerváltást" hozott a zenében, a divatban – ezrek követték. Emblematikus személyiség, aki híres jótékony cselekedeteiről, és megannyi díjjal és elismeréssel honorálták, hogy az állatvédelmi törvény megalapításában reszt vett.Romantikus, örökzöld, valamint harsányabb rock dalait ma már 3 generáció énekli, ami egyedülálló példája és biztos visszaigazolása az elmúlt évtizedek sikerességének. Szókimondó, őszinte példakép, aki mindig vállalja önmagát. Aki a semmiből is mindig segít, és aki minden rajongónak megáll az utcán - nem tesz különbséget ember és ember között. Kortalan és örökzöld zenéje támogatást, egyénisége pedig elismerést érdemel. Az idén decemberben lesz hetvenéves; születésnapi koncertjét pedig méltó módon és helyszínen adja majd a közönségnek.” – írta Niki Ciniről, aki meghatottan küldte el nekünk lánya sorait. 

Cinire rá is férnek az elismerő szavak, ugyanis 2016 novembere óta egyik csapás éri a másik után. „Az egész kezdődött az esésemmel, amikor is egy pláza lépcsőjén akkorát zuhantam, hogy hat bordám eltört” – kezdte Cini, akitől távol áll az önsajnálat, de a pechsorozatot mégsem akarja titkolni. „Furcsa ez a negatív sorozat, mert nem sokkal később Niki betegeskedett. Aztán Málna kutyám ment az ebmennyországba. Most meg a másik kiskutyám lipómát kapott, rettenetes, ez is nagyon megviseli az egész családot. Az egyik legjobb barátnőm, Ildikó kórházba került, többféle baja is van, nagyon aggódom érte. Nagyon oda kell figyelni önmagunkra, hiszen hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az évek múlnak…”- magyarázta Cini, akiről köztudott, hogy újra és újra talpra áll. „Szóval most nagyon rossz sorozatot élek át, de az is tény, hogy sokszor a fájdalom szüli a legszebb dalokat” – tette hozzá az énekesnő, aki azt is hangsúlyozta lapunknak, hogy úgy érzi, elérkezett a bezárkózás ideje, amelyet rövid nyilatkozat formájában ad közre.

 

„Ezúton tudatom a média képviselőivel, hogy egy jó időre visszavonulok. Eljött az az idő, amikor magamba kell szállnom, a szeretteimre koncentrálnom, és persze készülnöm a nagykoncertemre. A belső béke számomra most a legfontosabb, megértést szeretnék kérni, és azt, hogy ne keressenek, mert egy ideig nem nyilatkozom” – mondta az AcNews-nak Zalatnay Sarolta.

cba bejegyzeseknél(200x300)

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)