ACNEWS

Húslevest főzött áldozatából két fiatal cseh férfi

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A két férfi elrabolt egy harmadikat a szomszéd faluból, megkínozták, megőlték, majd kondérba dobva megfőzték áldozatukat.
Hirdetés
Ad image

A történet, ami a mai napig nem ért teljesen véget, még 2022-ben kezdődött el. A rendőrségnek ekkor jelentették be egy 28 éves férfi eltűnését, akit egy cseh faluból raboltak el. A nyomozást azonban csak tavaly februárban kezdték el, egészen addig nem sok nyomot találtak. A pórul járt fiatalt 2 férfi rabolta el, akik betuszkolták az autójukba, majd egyikük otthonába vitték. Az egyik vádlott, Golubničenko végül bevallotta a történteket. Társával, Jirečekkel hátúlról leütötték a korábbról ismert áldozatukat – aki egyszer felbosszantotta őket – majd egy hálózsákba csomagolva elvitték Jireček pohodli házába. Az áldozat 3-5 hónapot töltött a férfi pincéjében, ahol egy rövidnadrágot adtak rá és napi 1 liter vizet kapott, illetve néha felvitték a lakásba, hogy megfürdessék. Golubničenko elmondása szerint társa egyik nap azzal állt elő, hogy itt az ideje megölni az elrabolt férfit. Ami meg is történt.

Azonban nem tudtak mit kezdeni a holttesttel. „Jirečeknek nem tetszett a gondolat, hogy temessük el őt. Azt javasolta, hogy főzzük meg. Amikor beállt a hullamerevség azt parancsolta nekem, hogy hozzak egy darab húst a testből. Fogtam a fejszét és levágtam a lábfejét. Tizenkétszer kellett rácsapnom, hogy a csont megrepedjen. A házban, ahol voltunk, alul volt egy nagy hentesüzem, ahol korábban disznóhúst főztek ki. Abban főztük meg mi is. Pavel sebészkesztyűben különválasztotta a húst és a csontokat. Három órán keresztül tevékenykedett, összeszen 8 vödröt töltött meg. A csontok rettenetesen bűzölögtek, minden égett. A hamut egy erdei úton szórtuk szét Pohodlí mellett.” – vallotta be az egyik elkövető. A férfi szénné égetett csontjaival az úton lévő lukakat töltötték meg az iDNES beszámolója szerint, míg a húst és a törlőkendőket beledolgozták a közeli mező trágyájába. A használt eszközöket, mint a kések, kesztyűk, illetve a kanapé, ahol meghalt a 28 éves férfi, elvitték a közeli szeméttelepre és bezúzták azt.

Mi az, hogy kevés? Nem nulla…

Bár egyikőjük mindent bevallott és minden bizonyíték megvan arra, hogy a két férfi élete végéig a börtönben rohadjon, a jelek szerint egy fogalmazási hiba miatt ez nem történhet meg. A pszichológiai és pszichiátriai független szakértők szerint ugyanis „kevés lehetőség van a reszocializációra”. Azaz nem nulla. A szakértők a bíróságon elmondták, hogy a vádlottak intelligenciája alacsony, valamint mindketten nehezen tudják kontrolálni az agressziót. Azaz nem érzik a határokat, nem tudják ellenőrizni azt. Azonban mindketten teljes mértékig tudatában voltak a cselekedeteiknek.

A 36 éves Jireček disszociális személyiségzavarban szenved. Azonban ő se nem nekrofil, se nem szadista, illetve drog és alkoholfüggőségtől sem szenved. A pszichiátriai szakvélemény szerint gyenge az intelligenciája, azonban lehetett volna magasabb is, ha van lehetősége tanulni, dolgozni önmagán. Azonban nincs tisztában a saját érzelmeivel, amik gyakran ingadoznak. Az agressziót nem érzelemként éli meg, hanem eszközként tekint rá a cél eléréséhez, mindez ugyanakkor magas önbizalommal társul.

A másodrendű vádlott, a 31 éves Golubničenko azonban már félt az egész szituációtól. Nem tudta feldolgozni mentálisan a helyzetet, ezért mások segítségét kérte. Annak ellenére is, hogy biztos volt benne, ezáltal lebukhatnak. Bár ő volt az, aki bevallotta a történteket, amellett végig kitartott, hogy nem vett benne részt. Állította, hogy drog befolyása alatt volt mindvégig. A pszichológus szerint jelentősen butább, mint társa, azonban hasonlóan instabil személyiség és rossz az önkontrollja is. „Bonyolult az önértékelése. Egyrészről magabiztosnak tartja magát, és elégedett önmagával, azonban a társas kapcsolatokban nem tud kiállni magáért.

Egy szó miatt nem lehet életfogytiglan

A fentiek miatt mondták azt a szakértők, hogy „kevés lehetőség van a reszocializációra”. Bár mindketten tisztában voltak a cselekedeteikkel. Ennek ellenére Lenka Faltusová államügyész nem javasolt életfogytiglani börtönbüntetést rájuk. Éppen a gyenge resszociálizációs képességük miatt. Ami bár egészen kicsi, azonban nem nulla. Éppen ezért Jirečekre 30, míg társára 25 év letöltendő börtönbüntetést kértek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!