ACNEWS

Húsz embert mérgezéssel vittek kórházba Kisvárdán

Húsz embert vitt kórházba a mentő Fotó: OMSZ
Húsz embert vitt kórházba a mentő Fotó: OMSZ
Csütörtökön előbb 14, majd pénteken hat munkáshoz riasztották a mentőket az üzembe ammóniagáz-szivárgása miatt.
Hirdetés
Ad image

A rendőrség jelenleg vizsgálja a rejtélyes gázmérgezés ügyét. A baj azzal kezdődött, hogy csütörtökön félbeszakadt az esti műszak egy kisvárdai húsüzem egyik üzemhelyiségében. Ugyanis ammónia áramlott a levegőbe. Az épületet azonnal el kellett hagynia mindenkinek. Az RTL birtokába került felvételen látható, amint a munkások henteskötényben az udvaron várakoznak. Több társukat rosszullét miatt azonnal a mentőautóhoz kellett kísérni. Mint később kiderült, 14 dolgozót kellett kórházba szállítani mérgezés miatt. Ha ez nem lenne elég, a legújabb információk szerint pénteken ismét kint voltak a mentők, fél tucat dolgozót pedig kórházba szállítottak.

Többségüket péntek estére már haza is engedték a kórházból. A húsüzem hallgat a botrányról, nem reagált a megkeresésekre. „A gázszivárgás következtében összesen 14 személyt vizsgáltak a mentők, akiket helyszíni ellátást követően stabil állapotban azonnal sürgősségi osztályra szállítottunk” – mondta Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője. Négy munkást a kisvárdai kórházba, tízet pedig Nyíregyházára szállítottak. Az Index információi szerint mindannyian enyhe mérgezést szenvedtek, égő, kaparó torokfájdalomra és köhögésre panaszkodtak. Információk szerint már jobban vannak, többségüket péntek estére hazaengedték a kórházból.

Az esetet a katasztrófavédelem is megerősítette. Eszerint az ammónia egy műszaki hiba miatt áramlott ki az üzemben. A gázt elzárták, így a szivárgás megszűnt. A már kijutott ammóniát vízzel hígították, majd átszellőztették a csarnokot. Az ammóniamérgezés tüdőkárosodást és akár halált is okozhat. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés