ACNEWS

Húsz ukránt adna amerikai vízumért a csecsen vezér

Fotó: Nexta/Twitter
Fotó: Nexta/Twitter
Ezt úgy is nevezhetnék: csecsen csencselés. A lovainak is vízumot kér.
Hirdetés
Ad image

Kétes értékű csereüzletet javasolt Ramzan Kadirov csecsen uralkodó: 20 ukrán hadifogoly szabadon bocsátásáért cserébe a családja elleni nemzetközi szankciók feloldását követeli.

Csecsen katonák ejtették foglyul az ukránokat a donyecki és luhanszki területeken zajló harcok során – közölte Kadirov pénteken orosz médiajelentések szerint. Groznijban bemutatott egy videót, amelyen állítólag ezek az ukránok is az általa említett feltételekkel történő cseréért könyörögtek.

A csecsen vezető azt mondta, hogy fel kell oldani az édesanyja, lányai és lovai elleni büntetőintézkedéseket. „Még ha további szankciókat is hoznak ellenem, akkor is szabadon engedjük ezeket az embereket” – mondta végül álságos kegyesen

Kadirov az egyik legszorosabb szövetségese Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Moszkva ezért megengedi neki, hogy hazájában megússza zsarnokságát és autokratikus viselkedését. A genfi egyezmény értelmében Kadirov nem kezelheti magánfoglyaiként az ukrán hadifoglyokat, és nem is mutathatja be őket videón. Tárgyalásra sincs felhatalmazása.

Az EU és az USA beutazási tilalmat rendelt el Kadirov és családja ellen, és befagyasztotta a területükön lévő vagyonukat. A Cseh Köztársaságban elkoboztak egy értékes lovat, amely állítólag a csecsené volt, és rejtélyes körülmények között tűnt el 2023-ban – írja a blick.ch

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés