ACNEWS

Elégtétel: cellatársa végezte ki a sorozatgyilkost

Fotó: Képernyőfotó/abcnews.com
Fotó: Képernyőfotó/abcnews.com
A végzet elől a börtöncellák sem mentenek meg...
Hirdetés
Ad image

Mostanra már maga a sorozatgyilkos, Billy Chemirmir is halott. A sors iróniája, hogy cellatársa – egy szintén elítélt gyilkos – ölte meg egy kelet-texasi börtönben. Ezt az igazságügyi minisztérium szóvivője jelentette be. De nem közölte Chemirmir halálának pontos körülményeit.

Az 50 éves férfit, – aki két év alatt huszonkét nőt ölt meg – csak tavaly ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre. A rendőrség azután jutott a nyomára, hogy egy 91 éves nő túlélte a támadását. Az asszony elmondta a rendőröknek, hogy a férfi betört a lakására, és megpróbálta megfojtani egy párnával. Ezután elvitte az ékszereit.

A lakásában találták meg

Másnap a rendőrség egy lakótelep parkolójában érte tetten a lopott holmival. Chemirmir ékszereket és készpénzt vitt magával, továbbá egy másik áldozathoz vezető nyomot szolgáltatott a rendőrségnek. A parkolóban talált ékszeres dobozban ugyanis a rendőrök egy 81 éves nő iratait is megtalálták. Nem sokkal később holtan találtak rá az idős asszonyra a lakásában.

Ezután a nyomozók más idős hölgyek haláleseteit is megvizsgálták és egyre több Chemirmirhez fűződő kapcsolatra bukkantak. Kiderült, hogy sok hozzátartozó már a férfi meggyanúsítása előtt is kételkedett abban, hogy az áldozatok természetes halállal haltak meg. Idős koruk ellenére mindannyian fittek és egészségesek voltak – írja a bild.de.

Senki sem érdemli meg…

Az áldozatok hozzátartozói a sokk, a megkönnyebbülés és az elégtétel érzésének keverékével fogadták az ötven éves sorozatgyilkos halálhírét. Shannon Dion, akinek édesanyja, Doris Gleason szintén az áldozatok között volt, egy sajtótájékoztatón elmondta: „Édesanyám rettegett a halálakor. Ez az ember sem békésen hunyt el. Egyfajta megkönnyebbülést érzek, hogy tudom, nem úszta meg olyan könnyen”.

Chemirmir egyébként mindvégig ártatlanságát hangsúlyozta. Életfogytiglani börtönbüntetését töltötte a Tennessee Colony közelében található H. H. Coffield Egység börtönében, feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

A sorozatgyilkos ügyvédje, Philip Hayes szörnyű tragédiának nevezte védence halálát. „Senki sem érdemli meg, hogy bármikor megöljék, különösen akkor nem, ha akarata ellenére tartják fogva” – mondta.

A texasi igazságügyi minisztérium éppen a hónap elején jelentett be szigorúbb intézkedéseket a veszélyes csempészáruk, és a kábítószerrel kapcsolatos rabgyilkosságok számának növekedés ellen. A bejelentés idején, ebben az évben, már 16 olyan gyilkosság volt, amelyet rabok követtek el más rabok ellen. 2021-ben kilenc ilyen esetet regisztráltak, 2020-ban pedig hetet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés