ACNEWS

Ide is elért a káosz – Utcára vonulnak a magyar gazdák

Fotó: Illusztráció / Unplash
Fotó: Illusztráció / Unplash
Az agrárpolitika változását sürgetvén vonulnak utcára a hétvégén a magyar gazdák. A megmozdulást három naposra tervezik.
Hirdetés
Ad image

A mezőgazdasági termelők és a méhészek közösen, szombattól hétfőig terveznek tüntetést a fővárosban. A megmozdulás gyülekezőhelye a Népliget lesz, de a demonstráció az alsó rakparton lesz, a Parlament és a Lánchíd közötti szakaszon. Az Népszava beszámolója szerint a tüntetés érdemi részét, azaz a traktorok belvárosi megjelenését vasárnapra időzítik. Hétfőn egy petíciót fognak átadni az agrárminiszternek a tervek szerint.

A demonstráció célja, hogy felhívják a figyelmet a hazai kis- és közepes vállalkozások helyzetére. „Sorra mennek tönkre a kis- és középvállalkozások, csak a környékünkön a cégek 10 százaléka ellen indult csődeljárás”—mondta Kernbaum Anita lábodi gazdálkodó. A probléma gyökere szerinte, hogy a jelenlegi árak és költségek mellett még kiemelkedően jó termésátlag mellett is csoda, ha nullás évet tudnak majd zárni a gazdák.

Mindezek mellett szeretnének egy valódi érdekképviseletet is létrehozni. Leváltva ezzel a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségét (Magosz).

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés