ACNEWS

Ezért nem lesz Emmy-díjátadó

Fotó: YouTube/The Hollywood Reporter
Fotó: YouTube/The Hollywood Reporter
Szeptember 18-án kellett volna átadni a televíziós produkcióknak járó, az Oscar-díjhoz hasonlatos elismeréseket.
Hirdetés
Ad image

Hollywoodban azonban mind a színészek, mind a forgatókönyvírók sztrájkolnak. A sztárok emiatt nem vehetnének részt a gálán. „Örömmel jelentjük be, hogy a 75. Emmy-díjátadó 2024. január 15-én, hétfőn kerül adásba” – közölte az amerikai televíziós díjak átadóját közvetítő Fox televíziós csatorna szóvivője.

A televíziós produkciókat méltató Emmy-díjakat tehát a tervek szerint egy héttel a Golden Globe-díjátadó után, januárban adják át Los Angelesben. Az Oscar-gálát március 10-én tartják. Az Emmy-gála az eddigi legnagyobb hollywoodi esemény, amelyet az amerikai filmiparban zajló kettős sztrájk miatt elhalasztottak – írja a krone.at. – Sajtóértesülések szerint a Fox szorgalmazta a díjátadó elhalasztását.

Legutóbb 2001-ben adták át rendhagyó időpontban az Emmy-díjakat, akkor a New York-i World Trade Center elleni terrortámadás miatt.

Az Egyesült Államokban a színészek és színésznők július közepén kezdték a sztrájkoz, miután a Screen Actors Guild (SAG-AFTRA) szakszervezet és a nagy filmstúdiók közötti tárgyalások kudarcba fulladtak. Ez az első munkabeszüntetés 1980 óta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés