ACNEWS

Hőgutás hétköznapok jönnek viharos hétvégével

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Végre tombol a nyár, 33-36 fok is lehet, de hétvégére megint elromlik az idő.
Hirdetés
Ad image

A hét első napján a sok napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja, olvasható a Kiderül előrejelzésében. Csapadék nem valószínű, esetleg északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, a légmozgás gyenge marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű, késő estére 18 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép adatai szerint kedden is kitart a nyári idő, a napsütésé lesz a főszerep. Nyugaton a délies szél megélénkülhet, a maximum hőmérséklet elérheti a 35 fokot is.

Szerdán a napsütést már gyakrabban zavarhatják gomolyfelhők, helyenként zápor, zivatar is kialakulhat, de nem mindenhol fog esni. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. 30 és 35 fok közé melegedhet délutánra a levegő.

Csütörtökön is sokfelé számíthatunk napos időre, de lesznek majd felhősebb körzetek is, helyenként záporok, zivatarok ezen a napon is kialakulhatnak. A Dunántúlon élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. A csúcshőmérséklet 30 és 36 fok között alakulhat. Pénteken is még sokfelé kitarthat a kánikula, de egy közeledő hidegfront hatására már egyre nagyobb területen fordulhatnak elő záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is lehetnek – olvasható a 24.hu-n.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés