ACNEWS

Olcsó, magyar falusi házra vágynak a német kisnyugdíjasok

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egyre több német nyugdíjas úgy dönt, hogy a hátralevő életét hazánkban tölti el, a kedvező feltételek miatt. Ez nekik a kánaán.
Hirdetés
Ad image

A német nyugdíjasok száma több okból is nőhetett az elmúlt években. Az első szempont nyilván az anyagi megfontolás, hiszen számukra sokkal olcsóbbak az ingatlanok itt, mint a szülőhazájukban. De a közbiztonság is szerepet játszhat. Magyarországon százezer főre vetítve körülbelül negyedannyi bűneset történik, mint Németországban. Ezen kívül szempont is a kedvező éghajlat, a kulináris, turisztikai attrakciók sokasága és a kulturális élvezet is.

„Már több mint 22 ezer német állampolgár él életvitelszerűen Magyarországon. Számuk az utóbbi években ugrott meg jelentősen. Nagy többségük kis, vagy közepes nyugdíjú idős ember, aki a nyugat-magyarországi falvakban keres viszonylag olcsó házakat” – mondta az InfoRádióban a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének igazgatója, Bauer Bence.

A szakértő szerint valójában sokkal több német nyugdíjas élhet Magyarországon, mint ahogy az egyébként a hivatalos német társadalombiztosítási vagy nyugdíjfolyósítási adatokból kiderül. Sok nálunk élő német ugyanis még mindig valamilyen németországi lakcímhez tartozó bankszámlára kapja a nyugdíját. Így a német statisztikákban őket Németországban élő nyugdíjasokként tartják számon – írja a 24.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés