ACNEWS

Így árukodik a szemed arról, hogy vészesen öregszel

Fotó: EverDerm Klinika
Fotó: EverDerm Klinika
A szemkörnyék arcunk legérzékenyebb területe. Itt jelennek meg legkorábban az idő és a fáradtság első jelei.
Hirdetés
Ad image

A szemkörnyék legkritikusabb része az alsó és felső szemhéj. Itt a bőr alatti kötőszöveti állomány kevés kötőszöveti rostot tartalmaz. Ezért a különböző környezeti behatások és az öregedés genetikailag meghatározott folyamata miatt viszonylag korán jelentkezhetnek a különféle esztétikai panaszok. Ilyenkor a bőr kinyúlik, a kötőszövet gyengülésével pedig a felső szemhéj petyhüdtté válik, ami sokszor már a látást is akadályozhatja. Az alsó szemhéjnál pedig a kinyúlt bőr mögött felhalmozódó zsírszövet miatt úgynevezett táskák jelenhetnek meg.

A szemhéjak esztétikai kezelésére a leggyakrabban igénybe vett eljárás a szemhéjplasztika. Ez a műtét egy teljes mértékben biztonságos eljárás, a szövődmények kialakulásának kockázata pedig igen minimális. A beavatkozás magában foglalja a felesleges bőr eltávolítását, szükség esetén pedig a szemhéj zsíros duzzanatai is eltávolíthatók. A szemhéjplasztika után azonban teljesen természetes, hogy a szem környékén duzzanat, kékes-lilás elszíneződés, valamint ödéma alakul ki. A végleges eredmények kialakulásához pedig minimum 3, de akár 6 hónapot is várni kell.

Azok számára, akik gyorsabb módszert keresnek szemkörnyékük fiatalítására, tökéletes választás lehet az EverDerm Laser & Beauty Klinikán elérhető egyedülálló PlasmAge kezelés.

Ez az úgynevezett vágás nélküli szemhéjplasztikai eljárás. A megereszkedett szemhéj műtét nélküli, és a szem alatti kisebb ráncos területek hatékony és gyors kezelésére szolgál. A kezeléshez használt gép működésének alapja, hogy apró elektromos kisülések segítségével – gáz-ionizáció által – plazmát hoz létre a kezelt területen. Ez a folyamat egy bizonyos ponton a bőr hirtelen hőmérséklet-emelkedését eredményezi. Ezután a szilárd szövetek elpárolgását okozza anélkül, hogy a bőr mélyebb szövetét károsítaná. Bár ezután a technika után is enyhe duzzanat, illetve pörkösödés tapasztalható, a végleges eredmények már 6-8 hét után láthatók.

Bármelyik eljárás mellett is döntünk, nagyon fontos, hogy olyan klinikára menjünk – mint az EverDerm Laser & Beauty Klinika – ahol szakképzett szakorvosok végzik a beavatkozásokat.

(x)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés