ACNEWS

Így él most Macaulay Culkin, a Reszkessetek betörők Kevinje

fotó: Macaulay Culkin - Kevin / képernyőkép youtube videó
fotó: Macaulay Culkin - Kevin / képernyőkép youtube videó
A színész megkapta csillagát a Hírességek sétányán. Macaulay Culkin-t a "Reszkessetek betörők tette világhírűvé 10 évesen.
Hirdetés
Ad image

Annak ellenére, hogy Macaulay Culkin több különböző filmszerepet is játszott, mégis mindenki a Reszkessetek betörőkből ismeri, amiben ő volt Kevin McCallister. A szerep nemzetközi szupersztárrá tette az akkor 10 éves fiút.

Élete fő filmje után komoly buktatói és hullámvölgyei is voltak. Ma úgy tűnik, a 90-es évek sztárjának élete rendeződött – a művész csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán. A Macaulay filmben látható anyja, Catherine O’Hara, valamint Culkin párja, Brenda Song, és testvére valamint keresztlánya, Paris Jackson is eljött, hogy gratuláljanak barátjuknak.

Már Macaulay édesapja is a színpadról álmodott. Tehetsége lehetővé tette, hogy kisebb Broadway-produkciókban is részt vehessen. Christopher Culkinnak azonban nem sikerült hírnevet szereznie, sem világraszóló elismerést. A férfi azonban úgy döntött, hogy álmát a gyerekeinek kell megvalósítania. Hét gyerek volt a családban, és mindegyikük, így vagy úgy, átesett valamilyen castingon az életében.

Macaulay volt az, aki a legvilágosabban megmutatta magát. Egy másik sikeres film forgatása közben a fiatal színész találkozott John Hughes rendezővel, aki később az Egyedül otthon című film forgatókönyvét írta. Ez volt a Reszkessetek betörők eredeti címe. Hughes ragaszkodott ahhoz, hogy Chris Columbus rendező Macaulay-ra bízza a főszerepet A film megjelenése után Macaulay világhírű lett, és annyi ajánlatot kapott a forgatásra, hogy szüleinek egyszerűen nem volt ideje válaszolni az összes ügynöknek.

Christopher, Macaulay apja úgy döntött, hogy önállóan irányítja fia szakmai életét – övé volt az utolsó szó, hogy Macaulay hol fog szerepelni. Fokozatosan feszültté váltak a kapcsolatok a családban, mivel az anya látta, milyen erős nyomás nehezedik gyermekére a producerek, újságírók és más show szervezők miatt. Apja ragaszkodott ahhoz, hogy Macaulay a lehető legtöbbet szerepeljen. Ennek eredménye az lett, hogy a szülők a válás mellett döntöttek, de a nagy kérdés az volt – ki fogja kezelni Macaulay pénzügyeit. Akkor a fiú már 15 éves volt, és kategórikusan úgy döntött, hogy egy harmadik fél, egy ügynök intézze a dolgait. Az apa nem tudta megbocsátani a fia „árulását”.

Szülei válása után Culkin otthagyta a filmezést, és 10 évig nem fogadott el ajánlatokat nagy stúdióktól. Tanult és megpróbált hétköznapi életet élni. 17 évesen megnősült, próbált menekülni a magánytól, de a házassága csak pár évig tartott, ami után súlyos depresszióba esett. 2012-ig az élet-halál határán vergődött, illegális anyagok rabjává vált. A barátok és a család szó szerint rehabilitációra kényszerítették. Kevesen hittek abban, hogy nem csak a fimezéshez térhet vissza, hanem a normális életbe is.

2017 körül a színész újra megjelent a médiatérben, saját blogot indított, és egy népszerű podcastban is részt vett. Ugyanebben az időben találkozott Brenda Song színésznővel. 2021-ben a párnak fia született, akit Dakotának neveztek el, az egy évvel később született fiúkat pedig Carsonnak. Körülbelül ugyanebben az időben a színész feltűnt az American Horror Story következő évadában, ami ismét felkeltette az érdeklődést személye iránt.

Most, amikor a színész csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán, Catherine O’Hara, aki a Reszkessetek betörőkben az anyját alakította, megható beszédet mondott. A színésznő biztos benne, hogy Macaulay tehetségének köszönhetően vált a film kultikussá – írta a wommanhit.ru.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés