ACNEWS

Így lesznek nyitva a boltok a hosszú hétvégén

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Október 23-án, hétfőn nemzeti ünnep lesz, ezért a legtöbb boltlánc zárva lesz, viszont akad pár kivétel. Íme a lista.
Hirdetés
Ad image

Az 1956-os forradalom kitörésének napján, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napján, október 23-án munkaszüneti nap lesz. Ahogy minden évben, idén is zárva lesz a legtöbb bolt. Az idei ünnepnap ráadásul hétfőre esik, ezért érdemes a bevásárlást korábbra időzíteni, mert vasárnap a legtöbb üzlet rövidebb nyitvatartással várja a vásárlókat – írja a startlap.

  • Az Aldi boltjai zárva tartanak október 23-án, hétfőn. Vasárnap az áruházlánc üzleteinek jelentős része reggel 7 órától 19 óráig tart nyitva, azaz a hétköznapi nyitvatartáshoz képest hamarabb zárnak.
  • A Lidl üzletek is zárva tartanak hétfőn. Vasárnap szintén rövidebb nyitvatartással, jellemzően 7:00 és 19:00 között várják a vásárlókat.
  • Az Auchan áruházak is zárva tartanak az október 23-i ünnepnapon. Vasárnap a legtöbb üzlet 8 órakor nyit és jellemzően 20 óráig tartanak nyitva.
  • A Spar és Interspar üzleteiben sem lehet vásárolni hétfőn. Az OMV SPAR express és üzletek egy része ugyanakkor nyitva tart október 23-án. Azok az üzletek, amik a benzinkutakhoz tartoznak, több esetben éjjel-nappal nyitva maradnak. Azokon a kutakon, ahol a benzinkút sem üzemel, a SPAR üzletei sem nyitnak ki.
  • A Tesco üzletei közül a hiper- és szupermarketek és expressz üzletek is zárva tartanak október 23-án. Vasárnap eltérő időpontban, de nyitva tartanak az üzletek.
  • A Penny boltjaiban sem lehet vásárolni október 23-án, hétfőn. A hét többi napján azonban a szokásos rend szerint lesznek nyitva a boltok.
  • A METRO áruházai sem niytnak ki hétfőn. Vasárnap a legtöbb áruház 8:30 – 18:30 között tart nyitva.
  • A CBA legtöbb boltja is zárva tart a nemzeti ünnepen, előtte és utána a szokásos nyitvatartási idő szerint várják a vásárlókat. Mivel az áruházak nem egységesen tartanak nyitva, előfordulhat, hogy egyes üzletek fogadják a vásárlókat hétfőn – erről érdemes a boltokban tájékozódni.
  • A Coop és a Real üzletek esetében nincs egységes nyitvatartási rend. Nem kizárt, hogy egyes boltok hétfőn is fogadják a vásárlókat.

A benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, a virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátóhelyek és a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok és egyes trafikok tartanak nyitva lesznek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés