ACNEWS

Így lett Alfie a világ leggazdagabb cigánya

Alfie Best / Fotó: Képernyőkép, Youtube, The Sun
Alfie Best / Fotó: Képernyőkép, Youtube, The Sun
Alfie Best vagyona átszámítva 91 milliárd forinttal ugrott meg egy év alatt. Pedig egy útszéli lakókocsiból indult az élete.
Hirdetés
Ad image

Alfie Best szerény körülmények között született egy lakókocsiban, egy leicesteri út szélén Angliában. Ma azonban felkerült a Sunday Times Rich Listájára, mivel jó úton halad afelé, hogy a világ első roma/cigány milliárdosává váljon angol fontban mérve. A nettó vagyona jelenleg 947 millió font.

Az 54 éves férfi 1970 áprilisában született egy szegény cigány családban, és már kiskorától kezdve kemény munkára nevelték. Tízéves volt, amikor az apjával házról házra járt aszfaltozni, és alig két évvel később otthagyta az iskolát. De ahelyett, hogy elkallódott volna, 14 éves korára már autókat és kisteherautókat vásárolt és adott el. Alfie ezután egy telefonboltban vállalt munkát, ahol heti 70 fontot keresett – de 18 hónappal később már 13 saját üzlete volt Londonban.

Vállalkozói képességeiről szólva elmondta: „Nem volt más választásom, minthogy gyakorlatilag semmivel a bankban és nem sokkal többel a hátsó zsebemben az alapoktól kezdjem. Tudomásul vettem a nagy amerikai üzletember, Warren Buffettt bölcs szavait, akinek híres mondása szerint: Ha egy idiótának van terve, akkor a terv nélküli zsenit is legyőzheti.

Voltak balhék

Persze voltak balhéi a fiatal évei során. 17 éves korában azonban a londoni Walthamstowban karon szúrták. 22 éves korában egy rúddal fejbe vágták Forest Gate-ben. Azóta is hiányzik egy darab a koponyájából.

„Ha az ember szegény környéken dolgozik és szegény háttérből származik, sajnos ilyesmi előfordul. És ez nem csak azért van, mert cigányok vagyunk. De figyeljetek. Ezek olyan dolgok, amik megtörténnek az életben. Csak meg kell birkózni velük és továbblépni” – mondta a DailyStarnak.

Alfie – aki lakókocsikirálynak nevezi magát – eladta mobiltelefonos vállalkozásait, mielőtt Európa legnagyobb üdülő- és lakóház park üzemeltetőjének tulajdonosa lett. Vállalkozása a Wyldecrest Parks nevet viseli, és 91 parkból áll az Egyesült Királyságban, Európában és Amerikában. 16 000 lakója van.

Napi rutin

Alfiet a második felesége, Emily Jane Best inspirálta arra, hogy a pénzét arra használja fel, hogy egy kiterjedt lakókocsi-birodalmat szerezzen. A dúsgazdag férfinak két gyermeke van, Alfie Junior és Elizabeth. Ismert arról is, hogy drága ékszereket ad el hírességeknek, és pazar életmódját megosztja az Instagramon.

Az üzleti mágnás, aki, évtizedeken át építette birodalmát, beszélt kíméletlen mindennapjairól is. Bevallása szerint nincs „varázslatos recept” a sikeréhez, de azt mondta, hogy vér, verejték és könnyek szükségesek hozzá.  Még mindig 15 órákat dolgozik naponta. Reggel 6.45-kor kel, és Bugattijával vagy Rolls Royce-ával hajt az irodájába. Az út egy óra és 15 percig tart, és mielőtt beérne az irodába, nemzetközi telefonhívásokat bonyolít le, és rendezi az e-maileket. Ezután ellenőrzi 17 vállalkozását, hogy minden rendben menjen. „Ha a tervtől eltérnek, felhívom őket. Ha bármi felmerül, meglátogatom ezeket a vállalkozásokat – akár helikopterrel is elrepülök hozzájuk” – mondta.

Ezután általában este 9 vagy 10 órakor befejezi a munkát, és kezdődik minden előlről.

Elhagyta otthonát az adó miatt

Alfie most a milliomosok monacói játszóterén él, és azt mondta, soha nem fog visszatérni Nagy-Britanniába. Többé nem fizet brit jövedelemadót, és emiatt milliókat takarít meg. „Igaz, hogy nem fogok személyi jövedelemadót fizetni, mivel Monacóban élek, de az összes cégem továbbra is az Egyesült Királyságban van, így ők fizetnek majd adót. Mindig is kifizettem az adóként a méltányos részt, és ezután is így fogok tenni. Az egyetlen különbség az, hogy itt Monacóban nem fizetek személyi jövedelemadót. Így amikor osztalékot kapok a cégeimtől, nem kell jövedelemadót fizetnem. Ez már nem Nagy-Britannia, hanem Megrepedt Nagy-Britannia. Ha sikeres üzletember vagy, az adóhatóság büntet. Hét éve üldöznek, elegem van.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés