ACNEWS

Így néz ki az egykori tinibálvány!

A nagyközönség még tinikorában ismerte meg Zentai Márkot, aki egy időre eltűnt a köztudatból, nemrég pedig új formációval tért vissza a színpadra. Márk szerint a türelem lehet a siker receptje, hogy évekkel később ne kelljen pszichoterápiára járni a hirtelen jött népszerűség miatt.

Hirdetés
Ad image

A nagyközönség még tinikorában ismerte meg Zentai Márkot, aki egy időre eltűnt a köztudatból, nemrég pedig új formációval tért vissza a színpadra. Márk szerint a türelem lehet a siker receptje, hogy évekkel később ne kelljen pszichoterápiára járni a hirtelen jött népszerűség miatt.

Nagy zenei átalakuláson megy keresztül a MÖRK, a folyamatnak pedig egyszerű oka van. Ahogy az EFOTT HAJÓGYÁR Petőfi Színpadán fellépő zenekar frontembere, Zentai Márk fogalmaz: a boldog zenészek boldogabb zenét csinálnak. Márk többek közt a személyes fesztiválélményeiről és a megújulásról is mesélt.

„Nagyon sok maradandó élményem van, és a lista ezen a nyáron is bővül. Az EFOTT-on még nem játszottunk a zenekarral, így nagyon várjuk, hogy elcsípjük egymást a közönséggel, és megnézzük, miként reagálnak az új lemezünk dalaira” – kezdte Márk, aki a lassú víz partot mos filozófiájában hisz a zenekar sikerei terén.

„Ez a szakma eleve nem egyszerű – de melyik szakma nevezhető annak? Pékséget nyitni, vagy villanyszerelő céget alapítani sem egyszerű, mindenben vannak nehézségek. Mindenesetre azt látom, hogy a türelmetlenség vezet a rossz dolgokhoz. Épp emiatt hiszek abban, hogy célszerű lassan, minőségileg megalapozottan és emberileg fenntartható tempóban haladni úgy, hogy ne égjen ki közben a zenekar. Többet érünk el, ha tíz év alatt felépítünk egy soul zenére nyitott, jó fej közönséget, és egy hasonló, pozitív attribútumokkal rendelkező zenekart, mintha hirtelen, egy nyár alatt kegyetlenül befutnánk, és három év múlva már pszichoterápiára járnánk a folyamat lelki következményei miatt. A zenekar tagjai csináltak már a korábbi projektjeiken belül kevésbé tartalmas, vagy akár magasabb röptű dolgokat is, de élvezzük, ahol most tartunk, és azt is, amikor a közönség soraiban megnyílnak a zenénkre az emberek. Csodálatos élmény, amikor be tudunk jutni a közönség fejébe és szívébe” – magyarázta a zenész, aki már többször ment át megújuláson karrierje során.

(Fotó: Karmatik Photography)

„Amikor érzem, hogy valami véget ért, akkor ideje megújulni. Most például zenekari szinten az eddigieknél kissé felszabadultabb dolgokra vágyunk. Nagyon sok mély dalt zenésítettünk meg, és most elegünk van a melankóliából, lazább irányba akarunk menni. Meglátjuk, hogy ez sikerül-e, vagy továbbra is jön belőlünk ez a kelet-európai melankólia – amivel egyébként semmi baj nincs, mert ha ez az, amin keresztül találkozni tudunk az emberekkel, akkor ez is oké, de mégis, szeretnénk magasabbra emelni magunkat és az embereket. Ez annak az eredménye, hogy lelkileg jobban vagyunk. Ha kiegyensúlyozottabb és boldogabb egy zenekar, akkor talán boldogabb dolgokat fogalmaz meg” – tette hozzá a MÖRK frontembere.

A Petőfi Kulturális Ügynökség által színpadra állított kitelepülés-sorozat célja, hogy olyan kulturális programokat nyújtson, amelyek az underground és a mainstream műfajokkal kézen fogva vonultatják fel a hazai és határon túli magyar értékteremtők legjavát, és mutatják be a kevésbé közismert, de annál tehetségesebb előadók és alkotók munkásságát. A HAJÓGYÁR Petőfi Színpad összesen 24 napon át tartó, több mint 200 programot kínáló fesztiváljelenléte több tucat zenei szakember bevonásával valósul meg. A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Hajógyár ezáltal a magyar zenei szegmens összes elemét támogatja.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés