ACNEWS

Így tanítsd meg a kutyád, hogy ne egyen meg mindent a földről

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
A kutyatulajdonosok egyik legnagyobb félelme az, hogy négylábú barát mérgezett csalit nyel le.helyeznek ki.
Hirdetés
Ad image

A fiatal kutyákra és kölykökre különösen jellemző, hogy az orrukat közel a földön tarva fedezik fel a világot. Ilyenkor néha véletlenszerűen esznek meg olyan dolgokat, amelyeket séta közben találnak. Mivel a kutya nem különbözteti meg, hogy valami mérgező vagy veszélyes-e, meg kell tanítani, hogy ne vegyen fel semmit a földről. Ennek legjobb módja a méregcsali elleni tréning. Jochen Bendel kutyakiképző elmagyarázta a sikeres méregcsali kiképzés alapjait a petbook.de oldalon.

A finomságokat először csaliként lerakjuk, de a kutyát pórázon tartjuk. Amint a négylábú a csemegék irányába indul, megállítjuk.

Amikor a kutya felénk fordul, létrejön a szemkontaktus, és a póráz meglazul, jutalmazzuk meg. Aztán együtt menjünk el a csali mellett. Kezdetben jutalommal lehet elterelni a kutya figyelmét.

Először használjunk olyan csalit, ami nem annyira vonzó a kutyának, például szárazeledelt. A jutalom mindig valami jobb minőségű legyen, például sajt vagy kolbász. Ha növeljük a csali értékét, a kutya jutalma mindig értékesebb legyen. Például úgy, hogy sajtot használunk „csaliként”, és kolbásszal jutalmazzuk.

A képzést újra és újra gyakorolni kell, és be kell építeni a mindennapi életbe. A lényeg tehát, hogy az első étkezési ösztönt gyakorlatilag írja felül egy másik. Fontos megjegyezni, hogy a méregcsali elleni tréning általában csak akkor működik, ha a kutya a gazdájától egy bizonyos körön belül van. Ha észrevétlenül turkál a bokrok között, nagy a valószínűsége, hogy mégis felkap valamit.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés