ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Így változik az érettségi már az idén

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Idén fejezi be az iskolát az az évfolyam, mely 2020-ban az új Nemzeti Alaptanterv alapján indult. Mutatjuk, ők hogyan fognak érettségizni.
Hirdetés
Ad image

Leginkább a középszintű magyarérettségi alakul át, melynek része lesz egy irodalmi feladatlap is. Ebben alapvetően „műveltségi teszthez” hasonló alapon kérdeznek a diákoktól, szinte bármit. A műveltségi feladatsorban nem csak a memoriterek, a kötelező olvasmányok is előkerülnek.

A természettudományos tárgyak esetében is lesz változás. Az eddigi gyakorlati vizsgafeladatok helyett ugyanis a diákok saját kutatás alapján, tanév közben összeállított projektmunkát is választhatnak, amit a diplomamunkához hasonlóan kell majd megvédeniük – írja az eduline.hu.

A mintafeladatok a 2024. május-júniusi vizsgaidőszaktól érvényes vizsgakövetelmények (2020-as Nat-ra épülő vizsgakövetelmények) szerint EZEN a linken érhető el. A részletes vizsgakövetelmények pedig INNEN érhetőek el.

2024. január 1-je után és ezt követően már kizárólag az új általános követelmények, és az ezekhez kapcsolódó, új részletes követelmények szerint lehet csak érettségi vizsgát tenni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés