ACNEWS

II. Erzsébet: Még a nevemet is elvették tőlem

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Egy királyi bennfentes most azt álltja, Harry és Meghan soha nem kért engedélyt a királynőtől, hogy annak becenevét adják a lányuknak.
Hirdetés
Ad image

Harry és Meghan azonban egy lépéssel tovább mentek, amikor Lilibetnek nevezték el a lányukat. Ez ugyanis az egykori uralkodónő nagyon személyes, – csak a legközelebbi családtagjai és barátai által használt – beceneve.

A királynőt annyira felháborította Sussexék döntése, hogy azt mondta a segítőinek: „Nem az enyémek a paloták, nem az enyémek a festmények, az egyetlen dolog, ami az enyém, az a nevem. És most ezt is elvették.”

A sztori Robert Hardman újságíró, III. Károly királyról szóló életrajzának megjelenése kapcsán került elő. Hardman szerint a néhai királynő egyik munkatársa azt mondta neki, hogy „soha nem láttam még ilyen dühösnek” miután a herceg és a hercegné nyilvánosan kijelentette, hogy nem használták volna a családi becenevét, ha ő nem „támogatta volna”.

A nemzeti műsorszolgáltató királyi tudósítója, Jonny Dymond viszont arról számolt be, hogy egy palotai forrás” azt mondta neki, hogy a királynőt Harry és Meghan „soha nem kérdezte meg” a gyerekkori becenevének használatáról – írja a DailyMail.

Harry és Meghan szóvivője nem habozott megcáfolnia hírt, és ragaszkodott ahhoz, hogy a királynő volt az első családtag, akit Harry felhívott a lánya születésének örömhírével. Elmondta, hogy a beszélgetésük során „a herceg közölte a királynővel, hogy lányukat Lilibetnek fogják nevezni az ő tiszteletére. Ha ő nem támogatta volna, nem használták volna a nevet”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés