ACNEWS

III. Károly szívmelengető gyerekkori levele került elő, a nagymamájának írta

Sokáig egy padláson porosodott az értékes ereklye, de most előkerült.

Hirdetés
Ad image

Sokáig egy padláson porosodott az értékes ereklye, de most előkerült.

Egy Stratford-upon-Avon közelében élő brit házaspár még az ünnepek idején tett rendet a padlásukon. Akkor bukkantak rá több dobozra is, ami igazi régiségeket rejtett. Köztük volt a jelenlegi brit uralkodó gyermekkori levele is, amelyet még 6 éves korában írt a betegeskedő nagymamájának, Erzsébet anyakirálynénak.

A doboz a házaspár egyik tagjának nagyapjáé, Roland Stockdale-é volt, aki az 1950-es években a királyi család tagjainak személyi védelmét ellátó alakulat tagja volt.

A doboz ezen kívül más érdekességeket is tartalmazott. Többet között a királynő 1956-os karácsonyi beszédének másolatát, egy, az anyakirályné által írt feljegyzést, egy meghívót a Balmoral-kastélyban tartott bálra, illetve néhány királyi étlapot.

A régiségeket hamarosan a Hansons aukciósház árverezi el. III. Károly gyerekkori levelének értékét 3000 font (1,2 millió forint) körüli összegre becsülik.

„Egyértelmű, hogy odaadóan szolgálta a királyi családot, és nagy becsben tartotta a királyi emléktárgyak minden darabkáját, amelyet felajánlottak neki. A levelezés hangvételéből kiderül, hogy az uralkodócsalád nagyra becsülte Rolandot a kedvességéért. Régóta bevett szokás volt, hogy a királyi család tagjai apró, személyes emléktárgyakat adtak megbecsült szolgálóiknak” – magyarázta Charles Hanson, az aukciósház tulajdonosa, miként kerülhetett Roland Stockdale-hez a levél és a többi emlék.

„A III. Károly királytól származó, aprólékos gondossággal, vonalas papírra írt gyermekkori levél szívmelengető. A királyi családban dúló közelmúltbeli viszályok közepette jó látni a szeretet egyszerű megnyilvánulását, amelyet egy kisfiú küldött a nagymamájának” – tette hozzá.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés