ACNEWS

Íme, a világ a legkisebb rendőrőrse

Fotó: Google/Internet
Fotó: Google/Internet
Az épület egy pici faház csupán.
Hirdetés
Ad image

Azt nem tudni, hogy hazánkban hol található a legkisebb rendőrőrs, de az Egyesült Államokban, Dél-Karolinában található az a kis épület, amely évtizedekig rendőrőrsként funkcionált.

Jelenleg is megtalálható Ridgeway-ben, az S Palmer Streeten az 1940 és 1990 között működő rendőrőrs. Az ajtó felett olvasható is, hogy ötven éven keresztül zsaruk szolgáltak a házikóban. A házat azonban nem a rendőrök számára készítették, mert korábban ott volt a kisváros kútja. A kis faházmögötti területet gyapotudvarnak nevezik, mivel annak idején megállóhelyként használták a gyapottermesztők, akik árut szállítottak a városba. Mielőtt elhagyták volna a várost, a kocsijukkal megálltak, és megitatták az öszvéreiket, lovaikat és ökreiket.

Fotó: Google

Aztán 1940-ben a kutat befedték, és megszületett a helyiek szerint a világ legkisebb rendőrsége. Az épület méreteire tekintve látszik, túl sok minden nem fért el az épületben. Volt egy íróasztal, egy iratszekrény, egy telefon és egy fatüzelésű kályha – írja a Zsaru magazin.

Úgy emlékeznek, hogy a fél évszázad alatt összesen 29 rendőr teljesített szolgálatot a pár négyzetméteres házikóban. Aztán 1990-ben megnyílt a jelenlegi rendőrőrs. Azelőtt az épület Ridgeway tűzoltóállomása volt egy teherautóval. Az átalakítás és felújítás után a kapitányság létszáma megkétszereződött.

A régi rendőrőrs egyébként szerepelt egy 1989-es filmben is, amelynek címe: Kisvárosi vagányok (Staying Together). A városban a legutóbbi népszámlálás adatai szerint 266-an élnek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés