ACNEWS

Íme XIV. Leó kedvenc étele – mutatjuk a receptet

Fotó: YouTube képernyőkép (M1 - Híradó)
Fotó: YouTube képernyőkép (M1 - Híradó)
Bár nem hagyott készpénzes borravalót, áldást és mosolyt osztogatott, emlékezik vissza az éttermi személyzet, amely püspöki évei alatt szolgálta őt.
Hirdetés
Ad image

Mielőtt pápa lett, Robert Prevost – akit ma XIV. Leó néven ismernek – rendszeres étkező volt a chiclayói katedrális előtt található El Trébol étteremben. Bár nem hagyott készpénzes borravalót, áldást és mosolyt osztogatott.

„Boldogok és szerencsések vagyunk, hogy kiszolgálhattuk jelenlegi pápánkat” – mondja Carlos López, az étterem egyik pincére a peru21-nek.

A pincér felidézi, hogy a mostani pápa mindig ugyanannál az asztalnál ült: a hármas számúnál, ahonnan közvetlen kilátás nyílt a székesegyházra. „Hetente kétszer-háromszor jött. Nagyon nyugodt, alázatos ember volt, aki békét árasztott, amikor beszélt. Jó étvágya volt, és szerette a helyi konyhát”.

Edward Montoya, az étterem vezetője meghatottan mondta, hogy a hagyományos frito chiclayano visszatérő kérés volt. A frito chiclayano egy hagyományos étel az észak-perui Lambayeque régióból, különösen Chiclayo városában népszerű.

Ez egy kiadós pörkölt, amely sült sertéshúsból készül, hagymával, fokhagymával, és csilivel. Jellegzetes vöröses színe és fűszeres aromája a chilipaprikának és a hosszú főzési folyamatnak köszönhető. Ezt az ételt általában mote-val (tojásos kukoricakása) és bizonyos esetekben fehér rizzsel kísérik.

Ha szeretné kipróbálni, milyen úgy ebédelni, mint egy pápa, a recept a következő:

Hozzávalók:

  • 1,5 kiló sertés hasalja
  • Bors
  • Kömény
  • ½ csésze vörös ecet
  • 3 evőkanál őrölt fokhagyma
  • ¾ csésze szárított csili
  • 300 gramm sertészsír
  • 1 csésze növényi olaj

Elkészítés (4 adag):

  • A sertést vágjuk kockákra. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, ecettel, fokhagymával és csilivel. Keverjük jól össze, és pácoljuk egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
  • Másnap a zsírt a növényi olajjal együtt egy serpenyőben olvasszuk. A sertéshúsdarabokat lassan, közepesen alacsony hőfokon süssük 30-40 percig.
  • A sütési idő vége felé egy serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, és a maradék páclével öntsük fel. Adjuk hozzá a megsütött sertéshúsdarabokat, és jól keverjük össze. Zöldséggel, burgonyával, répával, kukoricakásával vagy rizzsel együtt fogyaszthatjuk.
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!