ACNEWS

Bankhiba miatt ingyen pénzt osztogatnak az automaták – videó

Unsplash
Unsplash
Egy hiba miatt, rengeteg ember több pénzt vehetett fel az automatából, mint amennyi a számláján van. Hatalmas káosz alakult ki.
Hirdetés
Ad image

A Bank of Ireland elég nagy pénzügyi válsággal néz szembe, miután tegnap este ügyfelek ezrei szállták meg az ATM-eket, hogy megpróbálják kihasználni a súlyos informatikai hibát.

A bank tegnap kora délután értesítette ügyfeleit, hogy probléma van az online alkalmazással és a személyes banki weboldallal, miután elárasztották őket a panaszok. Estére pedig az ügyfelek észlelték, hogy az alacsony fedezet ellenére is hozzáférhetnek az ATM-ekből származó készpénzhez. A rendőrök utasítást kaptak, hogy szüntessék meg a sorokat az ATM-ek előtt, mivel tömegével álltak az automata előtt, hogy kihasználják a hibát.

Egyes esetekben az online alkalmazás hibája lehetővé tette, hogy olyan emberek, akiknek nincs pénz a számlájukon, akár 1000 eurót is átutaljanak egy Revolut számlára. Ezt követően a készpénzt bármelyik ATM-en keresztül felvehették a számláról.

A Bank of Ireland tegnap este 11 óra után közleményben figyelmeztette ügyfeleit, hogy a számlájukról levett pénzt lefogják terhelni – írja a DailyMail.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés