ACNEWS

Ingyenes lesz 14 éves kor alatt a tömegközlekedés

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Lázár János, egy klubesten árulta el, hogy azt tervezi, minden 14 év alattinak ingyenesé teszi a BKK és a Volán járatait. És ez nem lázálom.
Hirdetés
Ad image

Az építési és közlekedési miniszter tegnap este egy klubrendezvényen tartott egy közel kétórás beszédet. Ekkor hangzott el a merész terve, miszerint minden 14 éven alulinak ingyenesség tenné a közlekedést. A Világgazdaság beszámolója szerint, a szövegkörnyezetéből úgy tűnt, hogy reális, és komolyan vehető a szándéka, de pontos dátumot még nem tudott mondani.

Elmondta azt is, hogy az ország- és vármegyebérletek megjelenésével soha annyian nem használták a MÁV és Volán hálózatát, mint 2023-ban.

„Mintegy 50-100 ezer olyan új bérletes jelent meg a rendszerben, akik eddig nem használták a közösségi közlekedést. Ebben a 600 forintos literenkénti üzemanyagár és a dugók az utakon is közrejátszott, de a fő oka a növekedésnek mégiscsak a rekordolcsó bérlet: összesen már több mint 3,6 millió ország- és vármegyebérletet értékesítettek” – idézte Lázár Jánost a lap.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés