ACNEWS

Innen nincs felállás – migránsbűnözés a csúcson

Illusztráció - Kép: Pexels
Illusztráció - Kép: Pexels
A higgadt britek ingerküszöbén átütött az illegális migránsok által importált bűnözési hullám. A Konzervatív Párt soron következő tisztújítása is e forró téma körül forog - lista készült migránsbűnözőkről.
Hirdetés
Ad image

A brit Konzervatív Párt élén vezetőváltásra készülnek, az egyik legforróbb téma pedig az, hogy kiléptessék-e Nagy-Britanniát az Emberi Jogok Európai Bíróságából (ECHR), tudósított az infostart. A testületet többen is azzal vádolják, hogy megnehezíti a külföldi bűnözők kitoloncolását. Az európai bírói szerv leghangosabb kritikusa a Konzervatív Párt vezető tisztségének egyik várományosa, Robert Jenrick. Korábban migrációs államtitkár volt, a közelmúltban pedig a külföldi bűnözés ellen szállt síkra.

Jenrick beszédes példákkal támasztotta alá álláspontját, megemlítve például egy ugandait, aki bandaháború keretében egy londoni mentőkocsiban vert agyon egy férfit. Ügyvédei az ECHR rendelkezései alapján sikerrel érveltek amellett, hogy hazájában „embertelen” bánásmódban lenne része. KIjelentették, hogy Ugandában hiányoznak a feltételek mentális betegsége kezelésére. A kitoloncolást végül nem is hajtották végre.

A konzervatív Telegraph elemezte a börtönnyilvántartási adatokat, ennek nyomán pedig arra jutott, hogy Nagy Britannia börtöneiben tízezer főre vetítve 27 százalékkal magasabb a fogvatartott külföldeik száma, mint a briteké. A listát az albánok, a koszovóiak és a vietnámiak vezetik. Az első tízben ott vannak még Algéria, Jamaika, Eritrea, Szomália, Guinea és Szudán állampolgárai. Az első uniós ország, amely felkerült a listára, Hollandia, amely a 25. helyen szerepel. Magyarország az ötvenedik, 82 fővel. A 130-as lista beszédes – már ami az arányokat illeti. Az első helyen Albánia áll, 1227 elítélttel, az utolsó helyen Németország, mindössze 49 fővel.

A Telegraph összeállítása részletezi a legkirívóbb eseteket is. Az albánok elsősorban a kannbisztermelést és elosztást monopolizálták, de számos, a kábítószerkereskedelemmel összefüggő erőszakos bűncselekmény is hozzájuk köthető. Egy albán bűnözőt, a 28 éves Dorian Pukát külön nevesítették is. Őt már kétszer is hazaküldték a brit hatóságok, legutóbb 2020-ban. Már a börtönből is posztolgatott illegálisan becsempészett telefonjával, de egy egy szervezett bűnbanda 12 évre lecsukott főnökével is pózolt. 2020-ban az ellenőrzéseket kijátszva ismét feltűnt Angliában, menedékjogot kért. Jelenleg szabadlábon, de elektronikus nyomkövetővel élhet a szigetországban mindaddig, amíg döntést nem hoznak az ügyében. Nagy port vert fel egyik vérlázító akciója, amikor egy 300 ezer fontot érő piros Ferrariban fotózkodott és videót is készített arról, ahogyan London utcáin furikázik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés