ACNEWS

Inspiráló Nők estje: ők lettek az idei példaképek

Inspiráló Nők nyertesei Fotó: Femcafe / Kunos Attila
Inspiráló Nők nyertesei Fotó: Femcafe / Kunos Attila
A Femcafe ötödik alkalommal díjazta az Inspiráló Nőket, akik közül a legfiatalabb, a mindössze 13 éves Sávolt Karolina festőművész volt.
Hirdetés
Ad image

November 29-én ismét díjazta az elismerésre méltó teljesítményeket a Femcafe.hu. A piac meghatározó női portálja 2018 óta adja át az olvasói által megszavazott díjakat azoknak, akiknek a munkássága értéket közvetít és példaként szolgálhat mindannyiunk számára. Közöttük található minden idők legfiatalabb díjazottja, egy nyolcadik osztályos diáklány, Sávolt Karolina festőművész.

Íme, a kategóriák idei győztesei:

  • Leginspirálóbb Designer: Csuporné Angyal Zsuzsa fazekas és mézesbábos népi iparművész 
  • Leginspirálóbb Gasztronómiai Teljesítmény: Suga Paulina cukrász
  • Leginspirálóbb Hétköznapi Hős: Dr. Csuka Dorottya molekuláris biológus kutató
  • Leginspirálóbb Fiatal Tehetség: Sávolt Karolina festőművész
  • Leginspirálóbb Ifjú Sportoló: Ekler Luca paralimpiai világ-és Európa-bajnok atléta
  • Leginspirálóbb Civil Teljesítmény: Binda Nikoletta kutyás oktató, Spider mentőcsoport
  • Leginspirálóbb Véleményvezér: Almási Fanni, „Fanni néni” terapeuta

Házigazdákat, zsűritagot és díjazottakat kérdeztünk

Volt olyan nő az életében, aki nagyon inspirálóan hatott önre?

Sarka Kata házigazda: „Én rengeteg ilyen emberrel vagyok körülvéve, de lehet, hogy tudatosan választok magamnak ilyen barátnőket. Természetesen az első nő, akire így felnézek, az az édesanyám. Szeretnék legalább olyan jó édesanya lenni, mint ő. Rengeteg tanácsot ad a mindennapokban. Aki az elmúlt tizenöt évben a legnagyobb hatással volt rám, ő az üzlettársam, Rogán Cecília. Anyaként, üzletasszonyként és barátként is felnézek rá.”

Rogán Cecília, aki díjat is adott át a színpadon: „Számomra az első Victoria Beckham. Tetszik a stílusa, a sminkje, a haja, a ruhái, amiket tervez. Ezeket hordom is. Nagyon tetszik a családhoz való hozzáállása, a sok gyerek, és ahogy támogatja a férjét. Számomra minden jelöltünk nagyon inspiráló. Évek óta szervezzük ezt a gálát, és közülük nagyon sokan nincsenek a rivaldafényben. Pedig emberfeletti, amit csinálnak, és mégsem kapnak elég nyilvánosságot.”

Szente Vajk zsűritag: „Édesanyám családösszetartásból, figyelemből, áldozatkészségből inspirál. A nővérem két gyereket nevel, felnézek rá is. Egyébként mindig fontosak voltak azok a nők, akik arra ösztönöztek, hogy színpadra állítsam a személyiségüket. Akikről a darabjaim is szólnak. Ilyen Puskás Ferenc, azaz Puskás Öcsi felesége Hunyadvári Erzsébet, vagy Baradlayné, aki ugyan nem létezett, de mégis példát mutat hazaszeretetből, emberségből, bátorságból.”

Ekler Luca díjazott: „Nagyon örültem a díjamnak, mert ezzel a parasportolókat lehet előtérbe hozni. Számomra az édesanyám volt a leginspirálóbb, ahogy a mindennapokon a munka mellett felnevelt négy gyereket, és a mai napig egyengeti a mindennapjainkat. Azt gondolom, hogy az lenne az igazi, ha mindenkinek ilyen anyukája lenne, mert akkor jobb lenne a világ.”

Almási Fanni díjazott: „Számomra a leginspirálóbb a nagymamám volt. Felvilágosult és mindenben tájékozott. Mindig arra tanított, ami a jelenlegi terápiás programomnak az alapja: semmi sem fontosabb a szeretetnél. Ha színházi példát kéne mondanom, akkor ő Agatha Christie, akitől sokat lehet tanulni dramaturgiából.”

Az Inspiráló Nők 2023. verseny jelölőbizottságának tagjai

  • Esztergályos Cecília, Kossuth-és Jászai Mari-díjas színésznő, Kiváló-és Érdemes Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 
  • Pataki Ági, Balázs Béla-díjas filmproducer, egykori fotómodell, manöken. 
  • Drávucz Rita, világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázó, olimpikon. 
  • Szente Vajk, Jászai Mari-díjas színész, rendező, drámaíró, műsorvezető, Érdemes Művész.
  • Sajószegi Veronika, a femcafe.hu főszerkesztője.

(Fotók: Huszti Zoltán)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés