ACNEWS

Intenzív havazás miatt torlódik a forgalom Ausztria felé

Torlódik az Ausztria felé tartó teherforgalom a határátkelőhelyek magyar oldalán, mert az intenzív havazás miatt az osztrákok  nem engedik át, a 7,5 tonnánál nehezebb össztömegű járműveket, az ennél kisebb teherautók számára pedig kötelezővé tették a hólánc használatát - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője csütörtökön az MTI-t.

   

Hirdetés
Ad image

Torlódik az Ausztria felé tartó teherforgalom a határátkelőhelyek magyar oldalán, mert az intenzív havazás miatt az osztrákok  nem engedik át, a 7,5 tonnánál nehezebb össztömegű járműveket, az ennél kisebb teherautók számára pedig kötelezővé tették a hólánc használatát – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője csütörtökön az MTI-t.

   

Pécsi Norbert Sándor közölte: a Kőszeg-Rattersdorf, a Bozsok-Rehnitz, valamint a Bucsu-Schachendorf határállomásnál kell számítani a korlátozásokra.
A közútkezelő közleménye szerint munkatársaik az országos utakon folyamatosan végzik a hóeltakarítást és síkosságmentesítést, a magyar utakon nem kellett bevezetni korlátozásokat.
Hozzáfűzték: azt tapasztalják, hogy sokan még most is nyári vagy rossz állapotú téli gumival közlekednek, ezért hangsúlyozottan arra kérnek mindenkit, hogy csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművel keljen útra.
A havazás miatt a szlovén hatóságok korábban lezárták a teherforgalom elől csütörtök délelőtt a magyar-szlovén határt Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál. A rendkívüli időjárásra való tekintettel a 7,5 tonna megengedett össztömegűnél nagyobb tehergépjárművek ott sem léphetik át a határt, a rendőrök a kamionokat a határközeli pihenőhelyekre terelik, a személygépkocsi-forgalom egyelőre zavartalan – közölték a police.hu oldalon.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés