ACNEWS

Ez a véleménye a szülőknek a 9 órakor kezdődő tanításról

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Semmi akadálya nincs annak, hogy egy órával később kezdődjön az iskola. A szakértők szerint ez jót tenne a családoknak, de a szülőknek ez nem tetszik.
Hirdetés
Ad image

Magyarországon semmiféle jogszabály nem vonatkozik arra, hogy mikor kell kezdődnie a tanításnak. Így nincs akadálya annak, hogy 8 óra helyett, 9-kor kezdődjön a nap az iskolákban.

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 16. § (1) bekezdése szerint az első tanítási órát reggel nyolc óra előtt – az iskolaszék, ennek hiányában az iskolai szülői szervezet, közösség és az iskolai diákönkormányzat véleményének kikérésével – legfeljebb negyvenöt perccel korábban lehet megkezdeni – írja a Pénzcentrum.

Szóval már az is eldöntendő kérdés, hogy legyen-e 0. óra. És ha az iskola később szeretne kezdeni, erre is van lehetőség.

A portál készített egy felmérést is a szülők bevonásával, mely azt kutatta, hogy mennyire nyitottak arra az ötletre, hogy egy órával később kezdődjön a suli.

A kutatásban összesen 5559-en vettek részt. És kiderült, hogy magyar szülők egyelőre nem igazán rajongnak az ötletért. A felmérésből ugyanakkor kivehető, hogy leginkább a nagycsaládosok állnának a kezdeményezés mellé.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés